Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
H εικόνα της Παναγίας Σουμελά έρχεται για προσκύνημα στη Θεσσαλονίκη

H εικόνα της Παναγίας Σουμελά έρχεται για προσκύνημα στη Θεσσαλονίκη

στη Θεσσαλονίκη στις 14 Οκτωβρίου μέχρι τις 3 Νοεμβρίου στον ιερό ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου
από xper
δημοσιεύτηκε9 October, 2019
ΧΩΡΙΣσχόλια

Η ιερά και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας των Ποντίων, της Παναγίας Σουμελά, θα φιλοξενηθεί φέτος στον ιερό ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της πόλης για τον Πολιούχο της.

H εικόνα της Παναγίας Σουμελά έρχεται για προσκύνημα στη Θεσσαλονίκη

Την εικόνα της Παναγίας Σουμελά θα κομίσει στη Θεσσαλονίκη από το ομώνυμο μοναστήρι στις Πλαγιές του Βερμίου ο μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων.

Η λαμπρή υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Σουμελά θα γίνει τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, στις 5:00 το απόγευμα, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, όπου βρίσκεται και το μνημείο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Από εκεί με πομπή θα φτάσει στον Άγιο Δημήτριο, όπου θα παραμείνει για προσκύνημα των πιστών μέχρι την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στις 6:00 το απόγευμα, θα φτάσουν στο ναό του Αγίου Δημητρίου και τα Ιερά Θησαυρίσματα των άλλων δύο ιερών εικόνων που έφεραν Πόντιοι στην Ελλάδα κατά τον ξεριζωμό, του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα και του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος.

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 11:00, θα γίνει λιτάνευση της ιεράς εικόνας και των χαριτόβρυτων λειψάνων του Αγίου Δημητρίου, μαζί με την εικόνα της Παναγίας Σουμελά και των θησαυρισμάτων των άλλων δύο εικόνων.

Το πρωί της Κυριακής 27 Οκτωβρίου και μετά τη Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στο ναό του Αγίου Δημητρίου μνημόσυνο για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού.

πηγή:www.typosthes.gr/

Γράψε την άποψή σου

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.