Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Έκθεση VINTAGE αυτοκινήτων: «Λαμπερές αντίκες» μίας άλλης εποχής στην καρδιά της Κατερίνης,«ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ»

Έκθεση VINTAGE αυτοκινήτων: «Λαμπερές αντίκες» μίας άλλης εποχής στην καρδιά της Κατερίνης

από xper
δημοσιεύτηκε5 November, 2019
ΧΩΡΙΣσχόλια

Το κλίμα και την κομψότητα περασμένων δεκαετιών στην (κεντρική) πλατεία Ελευθερίας και κατά μήκος του Πεζόδρομου της Μ.Αλεξάνδρου μετέφεραν σήμερα από νωρίς το πρωί στην Κατερίνη, κλασικά αυτοκίνητα από όλη την Ελλάδα.

Ο λόγος για την ενταγμένη στα φετινά  «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» έκθεση «VINTAGE αυτοκινήτων», που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Λέσχη Κλασικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ).

Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου

Η έκθεση έδωσε την ευκαιρία  στους πολυάριθμους - όπως αποδείχτηκε από την προσέλευση - φίλους του αυτοκινήτου να δουν από κοντά και να θαυμάσουν οχήματα, που σπάνια, πλέον, συναντά κανείς στους δρόμους. Μεταξύ των τριάντα οχημάτων που συμμετείχαν στην έκθεση ήταν: λιμουζίνες, σπορ αυτοκίνητα, αλλά και αυτοκίνητα μικρότερου κυβισμού: «λαμπερές αντίκες που δεν έχεις πάρα να ανάψεις τη μηχανή και είναι έτοιμες να κυκλοφορήσουν στον δρόμο», τόνιζαν οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που υπομονετικά έδιναν χρήσιμες πληροφορίες και στοιχεία στους επισκέπτες για τη διαχρονική μοναδικότητα των οχημάτων τους, που όπως προαναφέρθηκε μετέφεραν χρώμα μίας άλλης εποχής στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου

Εκ μέρους του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου

Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου

τους εκπροσώπους της Λέσχης Κλασικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ) υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) – Νίκος Τσιαμπέρας, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Τοπικής Ανάπτυξης Γεώργιος Τσιαλός, ο Γ. Γραμματέας του Δήμου Κατερίνης Κώστας Λιακόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού και της επιτροπής προγράμματος των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ» Μυράντα Παππά, ενώ παρέστησαν κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων.

Τέλος, για την εύρυθμη λειτουργία της έκθεσης και την ομαλή μετακίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Κατερίνης μερίμνησε η Δημοτική Αστυνομία.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ 2019» που διοργανώνονται από  τον Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος συνεχίζεται ως εξής:

 

Συναυλία με τον καλλιτέχνη Διεθνούς εμβέλειας HAWK και τον dj APO στο Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης, στο άγαλμα της Πολύτεκνης Μητέρας. Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων- Λυκείων και στη νεολαία της πόλης.

στο Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης.