Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
"Επί παντός επιστητού" είναι ο τίτλος της εκπομπής με την οποία επιστρέφει στην τηλεόραση ο δημοσιογράφος Φώτης Κουτσαμπάρης.

Κέρδισε τις εντυπώσεις η εκπομπή «Επί Παντός Επιστητού» στο EU1

Συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Φώτη Κουτσαμπάρη
από xper
δημοσιεύτηκε18 November, 2019
ΧΩΡΙΣσχόλια
«Επί Παντός Επιστητού» κάθε εβδομαδα… στο Europeone
 

Δυναμική ήταν η επιστροφή του δημοσιογράφου Φώτη Κουτσαμπάρη στην τηλεόραση του Europe one Κεντρικής Μακεδονίας, σχεδόν 22 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του στα δελτία ειδήσεων της «TV Θεσσαλονίκη» (αρχικά στα απογευματινά και αργότερα στα νυχτερινά δελτία)

τβ θεσσαλονικη

 

και 17 χρόνια από την μετάδοση της εκπομπής «Πράξις Πολιτισμού» στο «Ωμέγα TV».

ωμεγα

 

Ο Φώτης Κουτσαμπάρης, που, όλο αυτό το διάστημα, είχε αφοσιωθεί περίπου μια εικοσαετία στο ελεύθερο ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Μακεδονία»,

μακεδονια

συνέχιζε την βραβευμένη ραδιοφωνική εκπομπή «Τα Εν δήμω» στον Space 92,2 Fm, κατέγραφε τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, έχοντας την ευθύνη της μηνιαίας free press «Πολιτισμικά Θεσσαλονίκης»,

πολιτισμικα

συνεργαζόταν με άλλα ΜΜΕ, αλλά εμφανιζόταν περιστασιακά στην μικρή οθόνη.

Έχοντας αυτή την μακρά εμπειρία στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπου, ων σήμερα αρχισυντάκτης της ηλεκτρονικής εφημερίδας politismika.gr και υπεύθυνος τύπου και επικοινωνίας του οργανισμού Μαλλιάρης-Παιδεία, αποδέχτηκε την πρόταση του Europeone και ανέλαβε την οργάνωση και παρουσίαση της εβδομαδιαίας εκπομπής «Επί Παντός Επιστητού».

Η εκπομπή μεταδίδεται κάθε Πέμπτη, 8 με  9 μ.μ. και ήδη, από την πρεμιέρα, απέκτησε «θερμό» κοινό, όπως φαίνεται από τα μηνύματα που λαμβάνει ο τηλεοπτικός σταθμός.

«Για μένα η καθημερινή εφημερίδα είναι, όχι απλώς σχολείο, αλλά διδακτορικό της δημοσιογραφίας, πολλώ μάλλον όταν εργάζεσαι σε μια μεγάλη αιωνόβια εφημερίδα με αξιόλογους συναδέλφους. Όταν ήταν ακόμη ζεστή η παρουσία μου στο γυαλί, είχα την τιμή να μου γίνουν προτάσεις και από πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικούς  σταθμούς αλλά ήμουν στα πρώτα χρόνια της εργασίας μου στην εφημερίδα και δεν ήθελα να την αφήσω. Επιθυμία μου ήταν να αποκτήσω την πολύτιμη εμπειρία που θεωρώ ότι απέκτησα ως ρεπόρτερ στην Μακεδονία», αναφέρει ο Φώτης Κουτσαμπάρης και προσθέτει ότι «μετά ξεχαστήκαμε με την τηλεόραση. Δεν ένιωθα την ανάγκη να βγω στο γυαλί. Στόχος μου ήταν η άσκηση της δημοσιογραφίας ως λειτούργημα, άσχετα από το μέσο που υπηρετούσα. Κι ένιωθα, ρομαντικά, ότι είχα σωστή κατεύθυνση».

«Εκτίμησα θετικά την πρόταση του Europe one διότι προέκυψε μετά από μια αμοιβαία αλληλοεκτίμηση με τον διευθυντή προγράμματος κ. Βασίλη Σχιζοδήμο, με αμιγή κριτήρια επαγγελματικής και ηθικής συμπεριφοράς, εμπειρίας και δυνατοτήτων, διάθεσης και ειλικρίνειας», τονίζει ο Φώτης Κουτσαμπάρης. «Ελπίζω να μην διαψευσθούμε, αμφότεροι. Θέλουμε να προσθέσουμε κάτι θετικό στο κανάλι, στην πόλη και ευρύτερα στα γεωγραφικά όρια εμβέλειας του σταθμού. Να διαδραματίσουμε ωφέλιμο κοινωνικό ρόλο, με παρεμβατικό ρόλο.  Ο χρόνος θα δείξει αν αιθεροβατούμε ή όχι», συνεχίζει ο ίδιος.

Η εκπομπή ασχολείται με τοπικά κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, με συνεντεύξεις εκπροσώπων της κεντρικής εξουσίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των αρμόδιων φορέων και παρεμβάσεις κάθε εμπλεκομένου. Ταυτόχρονα, παρουσιάζει τις δράσεις στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, της οικονομίας και γενικώς... επί παντός επιστητού.

«Ευχαριστώ τους τηλεθεατές, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την εκπομπή. Εκτός από τον Βασίλη Σχιζοδήμο, που με εμπιστεύτηκε, ευχαριστώ τον διαφημιστή Νίκο Τζιμπούκα, που υποστηρίζει το εγχείρημα, τον τηλεοπτικό σκηνοθέτη – παραγωγό Παναγιώτη Περπερίδη, που με στηρίζει προσωπικά από τα πρώτα βήματα μου στην τηλεόραση και παρέμεινε φίλος ακόμη και τα χρόνια που δεν συνεργαζόμαστε και τον σκηνοθέτη της εκπομπής Αντώνη Καλογιάννη, που εργάζεται σκληρά για το καλύτερο αποτέλεσμα».