Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
 Θεσσαλονίκη θα υποδεχθεί περισσότερα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα δήλωσε ο δήμαρχος, Κ. Ζέρβας

Η Θεσσαλονίκη θα υποδεχθεί περισσότερα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα δήλωσε ο δήμαρχος, Κ. Ζέρβας

από xper
δημοσιεύτηκε26 November, 2019
ΧΩΡΙΣσχόλια

Η Θεσσαλονίκη μπορεί να φιλοξενήσει και να μεριμνήσει για την φροντίδα και την ενσωμάτωση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, ακόμη και σε αριθμούς μεγαλύτερους από αυτούς που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την πόλη, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. 

«Στηρίζω ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης με όλες τις δυνάμεις μου, και συμπράττω στην προσπάθεια αυτή, στον ευγενή αυτό στόχο» ανέφερε ο κ. Ζέρβας, και πρόσθεσε: 

«Η φιλόξενη κοινωνία της Θεσσαλονίκης μπορεί να υποδεχθεί, να φιλοξενήσει, να περιθάλψει, να μεριμνήσει και να βοηθήσει στην ενσωμάτωση αυτών των παιδιών, και θα το κάνει σε αριθμούς που θα υπερβαίνουν τις αναλογίες που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση. Μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη το οφείλει στη γεμάτη προσφυγιά Ιστορία της».

«Αδυνατώ να μπω στη διαδικασία να μετρήσω κεφάλια και να διαπραγματευτώ αριθμούς. Μιλάμε, το τονίζω αυτό, για προσφυγόπουλα, για παιδιά ασυνόδευτα» συνέχισε ο κ. Ζέρβας  και πρόσθεσε: 

«Εμείς έχουμε βαθιά γνώση του τι σημαίνει προσφυγιά, τη ζήσανε στο πετσί τους οι γονείς και οι πρόγονοί μας. Σχεδόν κάθε οικογένεια που κατοικεί σε αυτόν τον τόπο έχει μία τέτοια ιστορία να διηγηθεί. Εμείς θα μετρήσουμε σήμερα παιδικές ψυχές και σε λίγα χρόνια θα παραδώσουμε πολίτες που θα μπορούν να ζήσουν αρμονικά, θα σέβονται τον πολιτισμό και τους κανόνες της ελληνικής κοινωνίας» ανέφερε.

Κλείνοντας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα, πρέπει να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Θα προχωρήσουμε με σχέδιο και αποφασιστικότητα. Η Ελλάδα είναι χώρα με κανόνες, σύνορα, δομές φροντίδας. Είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες μεριμνούν για τα παιδιά κάθε πατρίδας. Εμείς οι Θεσσαλονικείς, θα αποδείξουμε ότι αυτά τα παιδιά μπορούν να αισθάνονται πατρίδα τους την Ελλάδα».

Ο κ. Ζέρβας ανέφερε ότι έχει ενημερώσει για αυτήν την πρωτοβουλία, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών. 

 

Το θέμα της πληρωμής των νεοπροσληφθέντων υπαλλήλων έχει διευθετηθεί, τεχνικοί οι λόγοι της καθυστέρησης, τόνισε ο Κ. Ζέρβας  

Τη διευθέτηση του ζητήματος με την πληρωμή των νεοπροσληφθέντων υπαλλήλων του δήμου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, συμπληρώνοντας πως η όποια καθυστέρηση οφειλόταν σε διαδικαστικά ζητήματα και τεχνικές δυσκολίες και όχι σε αβελτηρία της διοίκησης.
Ο δήμαρχος απάντησε σε συμβούλους άλλων παρατάξεων που τοποθετήθηκαν υπέρ της εξόφλησης των δεδουλευμένων των υπαλλήλων πριν τις γιορτές και σε σχετική παρέμβαση υπαλλήλου στο δημοτικό συμβούλιο, ο οποίος ανέφερε ότι εδώ και δυόμιση μήνες από την πρόσληψη τους είναι απλήρωτοι, λέγοντας : 
«Το ζήτημα της πληρωμής των νεοπροσληφθέντων υπαλλήλων της 3Κ έχει διευθετηθεί. Οι όποιες καθυστερήσεις παρατηρούνται, δεν είναι ευθύνη της διοίκησης. Είναι ζητήματα διαδικαστικά καθώς ο δήμος Θεσσαλονίκης ενισχύθηκε με μεγάλο αριθμό υπαλλήλων - 481 άτομα».
«Αλλά θέλω όμως να μιλήσω και για κάτι ακόμη. Τη στιγμή που η κοινωνία και όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα δίνουν μία μεγάλη μάχη για τον άρτο τον επιούσιο, το να υπάρχει αναβρασμός για την καθυστέρηση πληρωμής, που οφείλεται σε τεχνικές δυσκολίες, εγώ δεν το καταλαβαίνω» συνέχισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε : 
«Οφείλουμε να έχουμε μία κάποια ενσυναίσθηση. Οι μισθοί θα καταβληθούν και μάλιστα στο τραπέζι έπεσαν προτάσεις επίλυσης του ζητήματος με πιο γρήγορο τρόπο. Δεν είναι η διοίκηση εκείνη που αρνήθηκε την επίσπευση των διαδικασιών επίλυσης του ζητήματος».
Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε και στην προσωπική του στάση και στο παρελθόν για ζητήματα υπεράσπισης της εργασίας. 
«Η παράταξή μας και εγώ προσωπικά ως δημοτικός σύμβουλος και ως αντιδήμαρχος παλαιότερα έβαλα πλάτη για τα ζητήματα των εργαζομένων και ειδικά των συμβασιούχων. Έφτασα μέχρι και κατηγορούμενος σε πειθαρχικά συμβούλια, στα δικαστήρια, για να υπερασπιστώ το δικαίωμά τους στην εργασία» ανέφερε ο κ. Ζέρβας και πρόσθεσε:  «Αναφέρομαι στις περιπτώσεις των 192 και των επτά συμβασιούχων. Απέδειξα στην πράξη και με κόστος ποιες ήταν και ποιες είναι οι προθέσεις μου. Από εκεί και πέρα όμως ζητώ - και από αυτό το βήμα - να υπάρχει μία κάποια λογική σε αιτήματα και διεκδικήσεις». 
««Αν κάτι αργεί ευθύνεται  η διοίκηση, να βάλει πιο πολλούς εργαζόμενους να τελειώνουν το θέμα. Όχι ο εργαζόμενος» ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον» Γιώργος Ορφανός.
Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Ρία Καλφακάκου υπογράμμισε ότι παρά τις όποιες τεχνικές δυσκολίες, δε δικαιολογείται να μένουν οι εργαζόμενοι απλήρωτοι για τόσο μεγάλο διάστημα και ζήτησε να λυθεί το θέμα. 
«Ένας εργοδότης δεν αισιοδοξεί ότι θα πληρώσει, δεσμεύεται ότι θα πληρώσει στην ημέρα του και τελείωσε» ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ασκώντας κριτική στη διοίκηση του δήμου και πρόσθεσε ότι πρέπει να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι.

 

Την εξασφάλιση της ασφαλιστικής ενημερότητας του δήμου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει πλέον ασφαλιστική ενημερότητα. Ήταν και αυτή μία από τις πολλές εκκρεμότητες που έπρεπε να διευθετήσουμε» ανέφερε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Κούπκας, έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος. Αυτό σημαίνει ότι ο δήμος μπορεί να εισπράττει. Χαίρομαι που ένα πρόβλημα που απασχολούσε τον δήμο και τις οικονομικές υπηρεσίες εδώ και μήνες, έχει πλέον λυθεί».

Ο δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με υπουργούς της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, όπως είπε, στη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο συμφώνησαν την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου ανάπλασης των στάβλων Παπάφη, προϋπολογισμού 13 εκ. ευρώ. «Μια βασική προγραμματική δέσμευση της νέας διοίκησης, είναι πως θα μεριμνήσει για τις ανάγκες κάθε γειτονιάς της πόλης» τόνισε ο δήμαρχος.

Ο κ. Ζέρβας ανέφερε επίσης, ότι στη συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, κυριάρχησε το ζήτημα των αστικών συγκοινωνιών. «Όλοι βιώνουμε το πρόβλημα του ΟΑΣΘ, γνωρίζω την ταλαιπωρία του κόσμου» επισήμανε και επεσήμανε την ανάγκη να δει ο πολίτης σύντομα την κατάσταση να βελτιώνεται. Συζητήθηκαν επίσης τα θέματα του έργου του μετρό και του Μουσείου Ολοκαυτώματος.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζέρβας, στη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θεόδωρο Σκυλακάκη, συζητήθηκε σειρά οικονομικών θεμάτων και συγκεκριμένα με τον κ. Σταϊκούρα, ζητήματα που σχετίζονται με το ΤΑΙΠΕΔ και τη διαχείριση πόρων. Με τον κ. Σκυλακάκη συζητήθηκαν θέματα προϋπολογισμού, όπως και οι δυνατότητες εξεύρεσης χρηματοδοτικών εργαλείων.

Πηγή:www.amna.gr

Γράψε την άποψή σου

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.