Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
.

Γιορτή Των Ποιητών Τετάρτη 21 Μαρτίου, στις 19.00

Συμμετοχή του ΚΘΒΕ στη 13η Γιορτή Ποίησης
από xper
δημοσιεύτηκε21 March, 2018
ΧΩΡΙΣσχόλια

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει  στη «13η Γιορτή Ποίησης – Γιορτή των Ποιητών» της πόλης μας, που διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας με το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.
 
Κάθε χρόνο  προς τιμή  του Παγκόσμιου Εορτασμού που καθιέρωσε η UNESCO γιορτάζεται η Ποίηση, απαγγέλλοντας στίχους αγαπημένων  ποιητών. Το Έτος 2018 είναι  αφιερωμένο σε έναν από τους μεγαλύτερους ποιητές όλων των εποχών, στον ποιητή του «Ερωτόκριτου» Βιτσέντζο Κορνάρο, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
 

.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν  λογοτέχνες οι οποίοι θα απαγγείλουν δικά τους ποιήματα. Οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ Νεφέλη Ανθοπούλου και Δημήτρης Τσιλινίκος  θα διαβάσουν αποσπάσματα από τον «Ερωτόκριτο» του Β.Κορνάρου, ενώ θα πάρουν μέρος και μαθητές που έχουν διακριθεί στον Πανελλήνιο Ποιητικό Μαθητικό Διαγωνισμό που πραγματοποιεί ο Σ.ΕΚ.Β.Ε. κάθε χρόνο με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Παράλληλα, συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες και σχήματα χορωδιών που ερμηνεύουν τραγούδια μεγάλων ποιητών και μουσικών.
 
Η «13η Γιορτή Ποίησης – Γιορτή των Ποιητών» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018  και ώρα 19.00  στο χώρο της Διεύθυνσης Πολιτισμού, Κέντρο Μουσικής - Διεύθυνση Μουσικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κουντουριώτου 17, απέναντι από το λιμάνι).
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη 

πηγη:http://www.ntng.gr