Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ανθιμος

Σήμερα θα ηχήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες σε όλη την Ελλάδα!

Χαρμόσυνα θα ηχήσουν οι καμπάνες στη Θεσσαλονίκη|Φαίνεται πως υπάρχει ακόμη ελπίδα!|
από xper
δημοσιεύτηκε25 March, 2020
ΧΩΡΙΣσχόλια

Απο όλες τις Μητροπόλεις της πατρίδας μας,τη μία μετά την άλλη από την Ι Αρχιεπισκοπή Αθηνών έως την εσχατιά της Ελλάδας ,μας έρχεται το χαρμόσυνο άγγελμα ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερωνυμος και οι Ιεράρχες μας δίνουν εντολή στους ιερείς μας,σήμερα ημέρα του Ευαγγελισμού αλλά και της εθνικής μας επετείου να ηχήσουν οι καμπάνες χαρμόσυνα και να διατρανώσουν προς κάθε κατεύθυνση, σε Ανατολή και Δύση, όχι μόνο ότι θυμόμαστε την μεγάλη θυσία των προγόνων μας αλλά και πως τούτο εδώ ο βράχος της υφηλίου που λέγεται Ελλάδα έχει ανθρώπους με ψυχή που πιστεύουν στον Θεό.
Είναι παρήγορο το μήνυμα και μας χαροποιεί ιδιαίτερα που που οι Ιεράρχες μας δεν περίμεναν τη δική μας έκκληση αλλά προχώρησαν σε αυτή την απόφαση!


Σήμερα λοιπόν, την ώρα που θα ακούμε τις καμπάνες των Εκκλησιών μας να ηχούν να κάνουμε το σημείο του Σταυρού και να παρακαλέσουμε την κυρία Θεοτόκο να μας βοηθήσει στη δυσκολία που περνά η χώρα μας.

Και να αναλάβουμε και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες!

Ας μην μείνουμε με δεμένα τα χέρια!

Πηγή:https://www.exapsalmos.gr

Κατόπιν αποφάσεως του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, η Ιερά Μητρόπολη ενημέρωσε τον ευλαβή λαό της Θεσσαλονίκης, ότι σήμερα, Τετάρτη 25η Μαρτίου 2020, ημέρα εορτής του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, τιμής και μνήμης της Ελληνικής Επαναστάσεως, θα σημάνουν χαρμόσυνα και πανηγυρικά, ακριβώς στις 10.00 π.μ. και για δύο λεπτά συνεχώς, οι καμπάνες των ιερών Ναών και των ιερών Μονών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

παναγιώτατος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος

 

Η κωδονοκρουσία αυτή πραγματοποιείται αφενός μεν, για να δηλώσει την παρουσία της Εκκλησίας και την εγρήγορσή της, αφετέρου δε με σκοπό την ανύψωση του ηθικού και την ανάταση του φρονήματος των Ορθοδόξων Ελλήνων, ενόψει της δοκιμασίας που διερχόμεθα, καθώς και την απόδοση οφειλόμενου χρέους προς τους αγωνιστές της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821.