Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Το «έστρωσε» στον Χορτιάτη

Το «έστρωσε» με 30 πόντους χιόνι στον Χορτιάτη!|βίντεο

από xper
δημοσιεύτηκε2 April, 2020
ΧΩΡΙΣσχόλια

Μπορεί χθες αργά το απόγευμα να τηρήσαμε το έθιμο - της πρωταπριλιάς - και να γράψαμε ότι άρχισε να χιονίζει στη Θεσσαλονίκη,αλλά δεν πέσαμε και πολύ έξω γιατί

σφοδρή χιονόπτωση ξεκίνησε αργά το βράδυ στον Χορτιάτη, σε τέτοιο βαθμό που σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο επαρχιακός δρόμος Αγίου Βασιλείου- Χορτιάτη παραμένει κλειστός. Κάτι ανάλογο ισχύει και με τον δρόμο Ωραιοκάστρου- Μελισσοχωρίου, εξαιτίας της χιονόπτωσης.

Το «έστρωσε» με 30 πόντους χιόνι στον Χορτιάτη!|βίντεο

«Τόσο χιόνι δεν είδαμε όλο τον χειμώνα» λέγανε χαρακτηριστικά οι δημοτικοί υπάλληλοι του Χορτιάτη που δουλεύουν από τη νύχτα για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους.

το χιόνι στον Χορτιάτη ξεπέρασε τα 20 εκατοστά μέσα στο χωριό, ενώ 11 εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη επιχειρούν ασταμάτητα από τα μεσάνυχτα, προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο της περιοχής.

«Επιχειρούν έντεκα εκχιονιστικά μηχανήματα από τις 12 το βράδυ, ενώ σε επιφυλακή έχουμε αλλά 10 οχήματα για τον αποχιονισμό της περιοχής. Έχουμε μοιράσει σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα 300 σακιά με αλάτι για τα δύσκολα σημεία των δρόμων, ενώ οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν αλάτι από τα κοινοτικά καταστήματα», δήλωσε στο ΑΠΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας- Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Ιωάννης Ντίτσιος.