Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο


Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος

Ο Ακάθιστος Ύμνος στην Κατερίνη

από xper
δημοσιεύτηκε26 March, 2018
ΧΩΡΙΣσχόλια

Τελέστηκε και στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος η Ιερά Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, ως είθισται, την E' Παρασκευή των Nηστειών, 23 Μαρτίου.

 Ιερά Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου


  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος προεξήρχε της Ακολουθίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, όπου ανεγνώσθησαν οι στάσεις των Χαιρετισμών ενώπιον της Ιεράς και Ιστορικής Εικόνας της Παναγίας Πέτρας Ολύμπου.
  Φέτος η Ακολουθία του Ακαθίστου αφιερώθηκε προσευχητικώς, με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου, στην Υπέρμαχο Στρατηγό του Γένους μας υπέρ απελευθερώσεως των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που αιχμαλωτίστηκαν από τους Τούρκους και είναι φυλακισμένοι σε φυλακή της Τουρκίας.
  Κατά το κήρυγμα του Θείου Λόγου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στην ελπίδα που αποτελεί η Υπεραγία Θεοτόκος, την πνευματική προσπάθεια κάθε πιστού καθώς και τις προκλήσεις που δέχεται η Πατρίδα μας στις διεθνείς εξελίξεις.

 Ιερά Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου

  Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Σε μια κρίσιμη φάση για τα εθνικά μας ζητήματα, όπου χάνουμε την υπομονή μας και απογοήτευση κυριεύει τις καρδιές μας, σήμερα ενώνουμε τις προσευχές μας για τους δύο αιχμάλωτους στρατιωτικούς, που είναι παιδιά της Ελλάδας, είναι παιδιά μας».

Γράψε την άποψή σου

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.