Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Στη Θεσσαλονίκη ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

Στη Θεσσαλονίκη ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ επισκέφθηκε μαζί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα το κτίριο των παλιών σφαγείων όπου θα δημιουργηθεί το Διεθνές Κέντρο Επιτάχυνσης Ψηφιακού Μετασχηματισμού της CISCO.
από xper
δημοσιεύτηκε12 July, 2020
ΧΩΡΙΣσχόλια

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε την Πέμπτη 9-7-2020 ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

Ο αμερικανός αξιωματούχος παραχώρησε αποκλειστικές δηλώσεις στην Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης αναφερόμενος στις αμερικανικές επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία καθώς και στο θέμα της επίσκεψης του Υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Κική Τσιλιγγερίδου

ΚΑΜΕΡΑ Θανάσης Καρούλης

ΜΟΝΤΑΖ Παντελής Ταχτσής

Επισκέφθηκε επίσης το Διεθνές Ψηφιακό Κέντρο

 Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ επισκέφθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης 9/7/2020 μαζί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα το κτίριο των παλιών σφαγείων όπου θα δημιουργηθεί το Διεθνές Κέντρο Επιτάχυνσης Ψηφιακού Μετασχηματισμού της CISCO.

Ο Αμερικανός πρέσβης ξεναγήθηκε στον χώρο από εκπροσώπους της Cisco που παρουσίασαν για πρώτη φορά το λογότυπο του κέντρου και μίλησαν για τις προοπτικές του.

Όπως δήλωσε μετά το πέρας της ξενάγησης, η Θεσσαλονίκη μπαίνει δυνατά στον ψηφιακό χάρτη με την ισχυρή παρουσία εταιριών-κολοσσών.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε ότι αυτό που πριν από λίγους μήνες ήταν απλώς ένα project, σήμερα είναι μια επένδυση που παίρνει σάρκα και οστά. Όπως ανακοίνωσε, την ερχόμενη Πέμπτη το Κέντρο θα εγκαινιαστεί με τα πρώτα μαθήματα ρομποτικής για μαθητές και με σεμινάρια για ανέργους. Ο γενικός διευθυντής της Cisco στην Ελλάδα επισήμανε ότι το κέντρο θα φέρει την τεχνολογία κοντά στους πολίτες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Κική Τσιλιγγερίδου

ΚΑΜΕΡΑ Θανάσης Καρούλης

ΜΟΝΤΑΖ Αλεξάνδρα Νικολούδη