Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο


ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ VISALTIS-DOCUMENTARY!

Ο Αρχάνθρωπος των Πετραλώνων|Δείτε το λογοκριμένο ντοκιμαντέρ της ΥΕΝΕΔ

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ VISALTIS-DOCUMENTARY!
από xper
δημοσιεύτηκε29 August, 2020
ΧΩΡΙΣσχόλια

Το θρυλικό, λογοκριμένο και απαγορευμένο ντοκιμαντέρ της Λίλας Κουρκουλάκου που έφερε στο φως της δημοσιότητας μετά από 40 χρόνια, το «ΒΙΣΑΛΤΗΣ»!


Το 1977 η αείμνηστη Λίλα Κουρκουλάκου σκηνοθέτησε για λογαριασμό της ΥΕΝΕΔ ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό αναφορικά με τα επιστημονικά επιτεύγματα του   Δρα Άρη Πουλιανού*  και των συνεργατών του στο σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής.

3ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Ανθρωπολογίας

Το έργο της διεθνούς φήμης σκηνοθέτιδας είχε προγραμματιστεί να προβαλλόταν πριν και κατά τη διάρκεια των εργασιών του 3ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Ανθρωπολογίας τον Σεπτέμβριο του 1982, αλλά η προβολή του απαγορεύτηκε ύστερα από παρέμβαση των γνωστών-άγνωστων αντιπάλων του έργου του διαπρεπούς Έλληνα ανθρωπολόγου.

3ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Ανθρωπολογίας

Η ταινία αποτελεί ένα μοναδικό ντοκουμέντο καθώς περιλαμβάνει συνέντευξη του Άρη Πουλιανού, κατοίκων του χωριού - των βασικότερων πρωταγωνιστών της ανακάλυψης του Αρχανθρώπου, καθώς και εργαζομένων επιστημόνων και μη στο σπήλαιο κατά την διάρκεια των ανασκαφών.

Πηγή: https://www.visaltis.net

 

Αρης Πουλιανός

Αρης Πουλιανός

Ενας λαμπρός επιστήμονας και Άνθρωπος.

Παρ'ολη την Αχαρακτήριστη αντιμετώπισή του απο το επίσημο ελληνικό κράτος ο Άνθρωπος αυτός ξεχειλίζει απο καλοσύνη.

Μέχρι και με ξύλο τον βγάλανε τραμπούκοι απο το ανθρωπολογικό κέντρο και τον πετάξανε εξω απο τον ιερό αυτον χώρο όπου έδωσε τη ζωή του κ την περιουσία του ώστε να αναδείξει αυτό το παγκόσμιο μνημείο που τόσο πολέμησε το επιστημονικό κ κρατικό-πολιτικό κατεστημένο... Οχι δεν εκπλήσσομαι απο τέτοιες συμπεριφορές αφού παρόμοιες καταστάσεις τραμπουκισμού απο το ίδιο τους το κράτος έζησαν πολλοί μεγάλοι Ελληνες επιστήμονες κατά το παρελθόν..Ακόμα ακόμα κ ο τεράστιος μαθηματικός Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή ο οποίος τα "βρόντηξε" και έφυγε εκτός Ελλάδος....

.George Sal

 

 

Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ παρουσιάζει την ιστορική τηλεοπτική εκπομπή «ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» του Κώστα Χαρδαβέλλα για το Σπήλαιο των Πετραλώνων. Καλεσμένοι: Ν. Πουλιανός, Ι. Λυριτζής, Στ. Παπαμαρινόπουλος, Ν.Ξηροτύρης, Γ.Κυρίμης, Ιωακ. Μήτσου, Ι.Τσακοπιάκος

Η εκπομπή μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι ALTER στις 4.10.2005.

 ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ