Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αναβολή Λειτουργίας των Σχολείων στην Πέλλα

Οριστικό: δεν ανοίγουν αύριο τα σχολεία στην Πέλλα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη ΔΕΘ ότι τα σχολεία στην Πέλλα δεν θα ανοίξουν αύριο.
από xper
δημοσιεύτηκε14 September, 2020
ΧΩΡΙΣσχόλια

Αναβολή Λειτουργίας των Σχολείων στην Πέλλα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη ΔΕΘ ότι τα σχολεία στην Πέλλα δεν θα ανοίξουν αύριο.

Σε άμεση επικοινωνία του βουλευτή Πέλλας Λάκη Βασιλειάδη με την Υπουργό Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως, του ανακοίνωσε ότι μετά από εισήγηση της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, αναβάλλεται η έναρξη της σχολικής χρονιάς στην Πέλλα, για 3 ημέρες. Μετά το πέρας του τριημέρου, θα επανεξεταστούν τα επιδημιολογικά στοιχεία και θα ληφθούν νέες αποφάσεις.

Πέλλα


 

Οι επίσημες ανακοινώσεις

Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορονοϊού και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες, το υπουργείο έχει λάβει εισήγηση από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19 για προσωρινή αναστολή λειτουργίας από τις 14 έως και τις 16 Σεπτεμβρίου των ακολούθων σχολικών μονάδων:
  • όλων των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και
  • όλων των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου

 
Επίσης σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας από τις 14 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου για προληπτικούς λόγους τίθενται οι ακόλουθες σχολικές μονάδες:

  • του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας
  • του Δημοτικού Σχολείου Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου και
  • του Νηπιαγωγείου Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου

Τέλος, ενημερώνει ότι έχει δημιουργηθεί μια ομάδα διαχείρισης, Task Force, με την σύμπραξη των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, που θα υποστηρίζει σε καθημερινή βάση κατά το πρώτο διάστημα τους Διευθυντές Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, στη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων στα σχολεία.

Η επικοινωνία με την ομάδα διαχείρισης θα είναι δυνατή από την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου μετά τις 9 π.μ. είτε μέσω τηλεφώνου, στα τηλέφωνα 213 1510984, 213 1510985 και 213 1510986, είτε μέσω email στη διεύθυνση schools@civilprotection.gr.

Πηγή:http://www.pella24.gr/node/6535

http://www.pella24.gr/node/6535