Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τραγικές στιγμές από τον απεγκλωβισμό των μαθητών στη Σάμο

Τραγικές στιγμές από τον απεγκλωβισμό των μαθητών στη Σάμο

Δύο μαθητές, καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε μέσα στο κέντρο της Σάμου.
από xper
δημοσιεύτηκε30 October, 2020
ΧΩΡΙΣσχόλια

Τραγικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στην περιοχή Γεφυράκι στο Βαθύ της Σάμου, όταν δύο ανήλικοι μαθητές καταπλακώθηκαν από τοίχο, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6.9 Ρίχτερ.

Τα δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι 15 και 17 ετών είχαν απομακρυνθεί από το σχολείο τους και επέστρεφαν στο σπίτι τους από τον δρόμο που κατευθύνονταν καθημερινά, ένα σημείο από το οποίο μάλιστα περνούν αρκετοί μαθητές.

Στο σημείο έσπευσε ομάδα διασωστών μαζί το ΕΚΑΒ, οι οποίοι απεγκλώβισαν νεκρά τα δύο παιδιά.

Ένας κάτοικος του νησιού που βρέθηκε στις προσπάθειες απεγκλώβισης, ανάρτησε βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό:

Η σεισμική δόνηση ήταν μεγάλης διάρκειας και είχε πολύ μικρό εστιακό βάθος. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική, το Βόρειο Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Οι αρχές είχαν ήδη απομακρύνει τον κόσμο από το λιμάνι της Σάμου, καθώς οι ειδικοί εξέφραζαν φόβους για έντονο κυματισμό εξαιτίας του σεισμού, ενώ σε όλη τη νησιωτική χώρα οι πολίτες έλαβαν προειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης μέσω των κινητών τους τηλεφώνων. "Παρακολουθούμε τις συνέπειες του σεισμού στη Σάμο . Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πούμε το οτιδήποτε. Περιμένουμε να καταγραφούν οι μετασεισμοί για να συλλέξουμε τις απαραίτητες πληροφορίες" δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 ο σεισμολόγος Μ. Σκορδύλης .