Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο


Πανηγυρική απαλλαγή του δημοσιογράφου από άδικες και ψεύτικες κατηγορίες

Φωκίων Φουντουκίδης : "Το ελληνικό κράτος μου χρωστά μία πολύ μεγάλη συγγνώμη"

Πανηγυρική απαλλαγή του δημοσιογράφου από άδικες και ψεύτικες κατηγορίες
από xper
δημοσιεύτηκε20 November, 2020
ΧΩΡΙΣσχόλια

Πανηγυρική απαλλαγή του δημοσιογράφου Φωκίων  Φουντουκίδη* από άδικες και ψεύτικες κατηγορίες από το βαθύ κομματικό παρακράτος των εκλογών του 2015

φωκιων
Γιατί δημοσιεύεται αυτή η φωτογραφία:
Την ημέρα της 15ης Αυγούστου 2015, ημέρα κατά την οποία μερικές ιστοσελίδες αμφιβόλου εγκυρότητας δημοσίευαν την είδηση που είχε διοχετεύσει το κομματικό παρακράτος της οικονομικής αστυνομίας ότι κατηγορούνταν (κάποιες μάλιστα είχαν γράψει και ότι τάχα είχε ...συλληφθεί!), ο δημοσιογράφος Φωκίων Φουντουκίδης βρίσκεται στην Παναγία Σουμελά του Πόντου. Στην φωτογραφία, την ημέρα εκείνη, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ( και άλλους 50 συνταξιδιώτες του), αμέσως μετά την λειτουργία στην ιστορική Μονή του Πόντου. Την φωτογραφία αυτή είχει κοινοποιήσει την ημέρα εκείνη ο Φωκίων Φουντουκίδης στα κοινωνικά δίκτυα για να δείξει στους φίλους του ότι βρίσκεται στην Παναγία Σουμελά Πόντου και ότι είναι καλά. (Να σημειωθεί ότι ήταν η τελευταία λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στην Μονή της Σουμελά πριν κλείσει για τις εργασίες προστασίας από κατολισθήσεις).

 

Δικαιώθηκε, και τυπικά, ο δημοσιογράφος Φωκίων  Φουντουκίδης για μια μεγάλη αδικία που διαπράχθηκε σε βάρος του από το "βαθύ" κομματικό παρακράτος το προεκλογικό Καλοκαίρι του 2015.

Συγκεκριμένα, ενώ ο δημοσιογράφος ευρίσκετο στην περιοχή του Πόντου και επισκεπτόταν την Παναγία Σουμελά τον πληροφόρησαν φίλοι ότι στην Ελλάδα κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα σε ορισμένες ιστοσελίδες ότι τάχα έχει ... «συλληφθεί» γιατί ήταν μέλος μιας πυραμίδας!

Η τυπική, πλέον, δικαίωση ήρθε με την απαλλαγή του δημοσιογράφου Φωκίωνα Φουντουκίδη, στις 8  Σεπτεμβρίου 2020 (απόφαση 931/2020) χωρίς να γίνει καμία δίκη λόγω της γελοιότητας της υπόθεσης.

Έμεινε όμως η προσπάθεια μια τόσο άδικης συκοφαντίας…

σ

Ποιά ήταν η κατηγορία; Ότι ήταν κάτοχος μίας εκπτωτικής κάρτας, όπως εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, με την οποία όταν έκανε αγορές από καταστήματα (π.χ. ΑΒ Βασιλόπουλος, πρατήρια βενζίνης  ΕΚΟ κ.α)  έπαιρνε μία μικρή έκπτωση!

Ποιά ήταν τελικά η ..."πυραμίδα" την ύπαρξη της οποίας αγνοούσε ακόμη και ο ίδιος;

Η -ανύπαρκτη- βεβαίως "πυραμίδα" ήταν μια καθόλα νόμιμη επιχείρηση που ασκούσε μια απλή συνηθισμένη επιχειρηματικότητα με παροχή εκπτώσεων  από αγορές σε συμβεβλημένες επιχειρήσεις!

Δείτε εδώ την εταιρία: https://www.cashbackworld.com/gr

Πως θα μπορούσε, άλλωστε, να είναι ..."πυραμίδα" μια επιχείρηση με 120 χιλιάδες κατόχους εκπτωτικών καρτών, με 5.000 συμβεβλημένες επιχειρήσεις στην Ελλάδα μεταξύ αυτών κορυφαίες πασίγνωστες εταιρίες όπως ΑΒ Βασιλόπουλος, Κωτσόβολος, JUMBO, Aegean, ΕΚΟ, o ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός (μπουτίκ), e-shop.gr, notos, public.gr, Media Markt.gr και χιλιάδες ακόμη;

 Ένα απλό ερώτημα, που φαίνεται δεν απασχόλησε τις αρχές που ασχολήθηκαν με την υπόθεση είναι, πως θα ήταν δυνατόν να συνεργαστούν στην παροχή εκπτώσεων π.χ. η ΑΒ Βασιλόπουλος (από τα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα) ή η κρατική ΕΚΟ με μια εταιρία που δεν ήταν νόμιμη και, πολύ περισσότερο, εάν ήταν "πυραμίδα"; Λέτε η πληθώρα νομικών συμβούλων των μεγάλων εταιριών αυτών να μην είχαν κάνει τους απαραίτητους ελέγχους;

15 εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο

Η εταιρία αυτή, επίσης, λειτουργεί σε 45 χώρες του πλανήτη με εκατοντάδες χιλιάδες συμβλημένες επιχειρήσεις που παρέχουν εκπτώσεις με την κάρτα της και 15 εκατομμύρια μέλη που κάνουν αγορές με αυτή την εκπτωτική κάρτα.  Μεταξύ αυτών οι μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου! Microsoft, e-bay, Nokia, booking.com, prince oliver και χιλιάδες ακόμη πασίγνωστες παγκοσμίως επιχειρήσεις.

Αυτήν την εταιρία βρήκε ο μηχανισμός του κομματικού παρακράτους να χαρακτηρίσει "πυραμίδα"!

Και ποιά ήταν η σχέση του Φωκίωνα Φουντουκίδη με αυτήν την συνηθισμένης επιχειρηματικότητας και καθόλα νόμιμης εταιρίας;

Ο Φωκίων Φουντουκίδης ήταν ένας απλός κάτοχος εκπτωτικής κάρτας που έκανε αγορές από το σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος αλλά αυτό δεν εμπόδισε το βαθύ παρακράτος να τον ταυτίσει, μόνο αυτόν από 120 χιλιάδες μέλη-κατόχους εκπτωτικών καρτών στην Ελλάδα, με την διεύθυνση της εταιρίας, χωρίς κανένα στοιχείο!

Με μία απλή ερώτηση στα γραφεία της εταιρίας,  που για την Ελλάδα βρίσκονται και συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά και ανεμπόδιστα στην Περαία  Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Θεσσαλονίκης 52, Περαία T.K. 570 19), θα του έλεγαν πως ο συγκριμένος δεν έχει καμία σχέση με την διεύθυνση, ούτε είναι υπάλληλος, ούτε καμία άλλη σχέση εργασίας έχει με την εταιρία παρά είναι ένας απλός καταναλωτής που παίρνει τις εκπτώσεις του όπως άλλα 120 χιλιάδες άτομα στην Ελλάδα και 15 εκατομμύρια στον κόσμο.

Τι είχε συμβεί στην πραγματικότητα:

Στις 6 Ιουλίου του 2015, η τότε κυβέρνηση ίδρυσε παράρτημα της λεγόμενης οικονομικής αστυνομίας στην Θεσσαλονίκη με εντολή να βρει και να αξιοποιήσει οικονομικά σκάνδαλα και "σκάνδαλα" πολιτικών αντιπάλων για να χρησιμοποιηθούν στην προεκλογική περίοδο που άρχισε τότε ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015. Ο Φωκίων Φουντουκίδης, γνωστός για την αγάπη του για την πολιτική και την κοινωνική προσφορά, είχε την "ατυχία" να είναι υποψήφιος με ένα μικρό μετριοπαθές κόμμα (Ποτάμι) του πολιτικού κέντρου σε εκείνες τις εκλογές.

Μάλιστα η υποψηφιότητα του προέκυψε από τιμητική πρόταση που του έγινε, καθώς το κόμμα αυτό πολλούς από τους υποψηφίους του τους επέλεγε κατόπιν προτάσεων σε άτομα γνωστά για το ήθος και την προσφορά τους στις τοπικές κοινωνίες.

Η "είδηση" διοχετεύτηκε σε μερικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, και αναδημοσιεύτηκε προς πολιτική εκμετάλλευση την προεκλογική εκείνη περίοδο από κομματικές ιστοσελίδες και κοινωνικά δίκτυα, των γνωστών τρολ των κομματικών υπογείων, αλλά και φανατικών κομματικών οπαδών που, εν αγνοία τους, συκοφαντούσαν έναν αθώο άνθρωπο, θύμα του  βαθέως κομματικού παρακράτους.

Ήταν θέμα χρόνου η απαλλαγή και η αθώωση

δημοσιογράφος

Φωκίων  Φουντουκίδης*

Είναι δημοσιογράφος και κατοικεί στον Δήμο Ωραιοκάστρου. Εκδίδει περιοδικά και διατηρεί ειδησεογραφικές ιστοσελίδες (ηλεκτρονικές εφημερίδες) σε περιοχές στην Β’ Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

Εκδότης υπήρξε επίσης της πανελλαδικής εφημερίδας για την οικολογία και το περιβάλλον «βιολογικά» καθώς και της ιστορικής-πολιτιστικής εφημερίδα «Πόντος».

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα και την Κύπρο και τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο ελληνικής τηλεόρασης 1992 για το ντοκιμαντέρ «Αποστολή στην Ίμβρο» όπου αποκάλυπτε το δράμα των τελευταίων Ελλήνων της Ίμβρου που καταπιέζονταν από το ρατσιστικό τουρκικό καθεστώς.

Είναι ο πρώτος Έλληνας δημοσιογράφος που επισκέφθηκε την περιοχή του ιστορικού Πόντου και αποκάλυψε την ύπαρξη χιλιάδων ελληνόφωνων κατοίκων.

Το 2000 απολύθηκε από την ΕΤ3 γιατί ασκούσε έντονη κριτική από τις εκπομπές του, από τον ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο-Ακρίτες, για την χωρίς φανερούς πόρους πολυδάπανη προεκλογική εκστρατεία του τότε υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου.

Όταν κατάφερε να επανακτήσει το δικαίωμα να επανέλθει στη θέση του, μετά από επίμονους αγώνες της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης,  αρνήθηκε ο ίδιος την επιστροφή του στην ΕΤ3 ως ένδειξη διαμαρτυρίας στον ελεγχόμενο τρόπο λειτουργίας του βορειοελλαδικού κρατικού τηλεοπτικού σταθμού.

Στράφηκε, τότε, στην έκδοση εφημερίδων, περιοδικών και ιστοσελίδων, καθώς και εκπομπών από το τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό EURO και τον ραδιοσταθμό Ράδιο-Ακρίτες.