Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εθελοντές ψυχολόγοι στη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης του δήμου Θεσσαλονίκης

δημοσιεύτηκεNovember 29, 2020
από xper
Εθελοντές ψυχολόγοι στη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης από τον δήμο Θεσσαλονίκης

νελη

Γράφει η Νέλη Βυζαντιάδου*

 

 

Εθελοντές ψυχολόγοι στη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Δεν χρειάστηκε να περάσει ούτε ένα λεπτό για να απαντήσω θετικά στην πρόταση της Αλεξάνδρας Γωγούση, προέδρου του συλλόγου ΜΑΖΙ - Με αλληλεγγύη ζούμε ισότιμα, για τη συμμετοχή μου στην ομάδα εθελοντών ψυχολόγων που πλαισιώνουν την τηλεφωνική γραμμή στήριξης του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ένιωσα πως ήταν το λιγότερο που μπορώ να κάνω σε αυτήν την καραντίνα και με δεδομένο ότι πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν επηρεαστεί τόσο που να φτάνουν σε σημείο να χρειάζονται υποστήριξη προκειμένου να διαχειριστούν σκέψεις και συναισθήματα.

Εθελοντές ψυχολόγοι στη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Αλήθεια σκεφτήκατε ποτέ πόσο σημαντικός είναι ο εθελοντισμός; Ας συμφωνήσουμε πως με τον όρο εθελοντισμό αναφερόμαστε σε οποιαδήποτε συμπεριφορά η οποία στοχεύει στη βοήθεια κάποιου, που βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης, χωρίς να υπάρχει υλικό ή άλλο αντάλλαγμα. Με άλλα λόγια ο εθελοντής αποφασίζει να προσφέρει ανιδιοτελώς τις γνώσεις του, την εμπειρία του, τις ιδέες του αλλά και το χρόνο του προκειμένου να συμβάλλει στο ευ ζην ενός ή περισσοτέρων ανθρώπων. Σύμφωνα με την Ελληνική Ομοσπονδία Μη Κυβερνητικών Οργανισμών ως εθελοντισμός ορίζεται η πρόθυμη δέσμευση ενός ατόμου να εργαστεί χωρίς αμοιβή ένα καθορισμένο ή αόριστο χρονικό διάστημα για το γενικό καλό της κοινωνίας.

Αν λοιπόν κάποιοι, λίγοι ή πολλοί, συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν δυσκολίες ως προς το πώς να σταθούν απέναντι σε όλο αυτό που συμβαίνει τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας, ο εθελοντισμός κάποιων επαγγελματιών ψυχικής υγείας έρχεται για να δημιουργήσει την ευκαιρία μιας ουσιαστικής επικοινωνίας. Και επιτέλους ας σταματήσουμε να παραπονιόμαστε για αυτά που δεν κάνουν οι άλλοι από τη στιγμή που μπορούμε εμείς  να αποδειχθούμε ωφέλιμοι για αυτούς που μας χρειάζονται.

Καλωσορίστε τη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης του Δήμου Θεσσαλονίκης που θα λειτουργήσει από Δευτέρα 30/11 και θα είναι στη διάθεση οποιουδήποτε πολίτη από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 08.00 ως τις 20.00. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2313 317641 και 2313 317642 και να συζητούν, διατηρώντας την ανωνυμία τους,  με τους εθελοντές ψυχολόγους για οτιδήποτε τους προβληματίζει και τους ανησυχεί γύρω από την καραντίνα.

Υ.Γ. Φαίνεται πάντα αδύνατο, μέχρι να γίνει σύμφωνα με τον Nelson Mandela. Ας ευχηθούμε να συνδιαμορφώσουμε όλοι μαζί, εθελοντές ψυχολόγοι και πολίτες, ένα όμορφο τοπίο εν μέσω καραντίνας.

Εθελοντές ψυχολόγοι στη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Νέλη Βυζαντιάδου*

Η Νέλη Βυζαντιάδου γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ονειρευόταν να γίνει ψυχολόγος καθώς αγαπούσε να ακούει τους ανθρώπους και να διευκολύνει την επίλυση των προβλημάτων τους. Σπούδασε Ψυχολογία και εν συνεχεία εξειδικεύτηκε στην Ψυχομετρία και τη Συμβουλευτική. Αργότερα πιστοποιήθηκε στο Λονδίνο ως ψυχοθεραπεύτρια, επόπτρια και εκπαιδεύτρια. Εργάστηκε για 10 χρόνια σε ψυχιατρικές δομές και τα επόμενα 20 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας διατηρώντας γραφείο στο κέντρο της πόλης. Η τελευταία της εξειδίκευση ήταν στη Συμβουλευτική Ζεύγους με συνέπεια να βλέπει πολλά ζευγάρια που χρειάζονται υποστήριξη. Είναι συγγραφέας 6 βιβλίων και επιστημονική υπεύθυνη του Ανοιχτού Σχολείου Ψυχικής Υγείας. Διεξάγει ομιλίες σε όλη τη χώρα και συντονίζει σεμινάρια αυτογνωσίας με στόχο την προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων. Τέλος εργάστηκε για 7 χρόνια στην ηλεκτρονική δημοσιογραφία ως αρχισυντάκτρια - παρουσιάστρια εκπομπών.

Ετικέτες

Εθελοντές ψυχολόγοι Νελη Βυζαντιαδου Η ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων - σύμβουλος ζεύγους Νέλη Βυζαντιάδου στο ΤhessLife.gr Αλεξάνδρα Γωγούση προέδρος του συλλόγου ΜΑΖΙ - Με αλληλεγγύη ζούμε ισότιμα δήμος Θεσσαλονίκη εθελοντισμός ς

Γράψε την άποψή σου

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.