Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Online μεταδόσεις | Choral Christmas I: Χορωδία Αγ. Κυρίλλου & Μεθοδίου

Χριστούγεννα στο Μέγαρο 2020

Online μεταδόσεις | Choral Christmas I: Χορωδία Αγ. Κυρίλλου & Μεθοδίου
από xper
δημοσιεύτηκε24 December, 2020
ΧΩΡΙΣσχόλια

Παραμονή Χριστουγέννων χωρίς κάλαντα δεν γίνεται… Παραδοσιακά κάλαντα λοιπόν, αλλά και παλαιά θρησκευτικά τραγούδια, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Χορωδίας Αγ. Κυρίλλου και Μεθοδίου που έχει ετοιμάσει για τα φετινά Χριστούγεννα και θα προβληθεί στο πλαίσιο των online μεταδόσεων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η μουσική διδασκαλία και διεύθυνση είναι της Μαρίας Έμμας Μελιγκοπούλου, ενώ συμμετέχει μικρό μουσικό σύνολο.

Το βίντεο είναι διαθέσιμο στο κανάλι του ΟΜΜΘ στο youtube από την παραμονή των Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου στη διεύθυνση www.youtube.com/watch?v=q5MF_SH50jo.

Ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα online μεταδόσεων -αποκλειστικά με νέες παραγωγές- έχει ετοιμάσει για όλη την περίοδο των Χριστουγέννων το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Γνωστοί καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα της πόλης καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα από μουσικά είδη και μέσα από τους στολισμένους χώρους του Μεγάρου μεταφέρουν στο κοινό την κατάνυξη αλλά και την εορταστική διάθεση των ημερών, που παρά τις δυσκολίες και τους περιορισμούς την έχουμε απόλυτη ανάγκη για να μας ανοίξει μια πόρτα στην ελπίδα.

Οι μεταδόσεις θα γίνουν από τις 21 Δεκεμβρίου μέχρι την 1η Ιανουαρίου μέσα από το κανάλι του ΟΜΜΘ στο youtube (https://www.youtube.com/user/Tchgreece). Πιο συγκεκριμένα, σχεδόν κάθε ημέρα στις 16:00 θα αναρτάται ένα διαφορετικό βίντεο, ενώ πολλά απ’ αυτά -στο σύνολό τους ή αποσπάσματα- θα προβληθούν και από επιλεγμένους τηλεοπτικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Βόρειας Ελλάδας.

Οι μεταδόσεις αναλυτικά:

25.12.2020, ώρα 16:00
Choral Christmas II
Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης

 Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και παραδοσιακά κάλαντα από τη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης σε μουσική διδασκαλία και διεύθυνση Μαίρης Κωνσταντινίδου. Συμμετέχουν επίσης δύο μουσικοί.

  25.12.2020, ώρα 16:00
  Εορταστικό βιντεοκλίπ
«Have yourself a merry little Christmas»

Με τη Νάντια Κοντογεώργη Μαζί της η MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η αγαπητή ερμηνεύτρια Νάντια Κοντογεώργη ηχογραφεί στην Αθήνα το κλασικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι «Have yourself a merry little Christmas», ενώ τη συνοδεύει από τη Θεσσαλονίκη η MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε μουσική διδασκαλία Θοδωρή Παπαδημητρίου.

26.12.2020
Choral Christmas III, ώρα 16:00
Γυναικείο φωνητικό σύνολο Voci Contra Tempo

Μεσαιωνικά και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ελληνικά και ξένα, από το γυναικείο φωνητικό σύνολο Voci Contra Tempo σε μουσική διδασκαλία και διεύθυνση Σοφίας Γιολδάση. Συμμετέχει μικρό μουσικό σχήμα, όπου ξεχωρίζει το ασυνήθιστο μεσαιωνικό όργανο hurdy-gurdy (τροχόλυρα).

29.12.2020, ώρα 16:00
Groovy Christmas I
Jazz Christmas

Τα πιο όμορφα και κλασικά χριστουγεννιάτικα τζαζ τραγούδια, όπως «Santa baby», «Santa Claus is coming to town» και «Let it snow», ή τζαζ διασκευές σε κομμάτια όπως «Silent night» και «And I love her», από ένα σχήμα που αποτελείται από τους Μυρτώ Μποζίκη (φωνή), Γρηγόρη Οικονόμου (ντραμς), Γρηγόρη Σημαδόπουλο (πιάνο) και Αγαμέμνονα Μάρδα (μπάσο).

30.12.2020, ώρα 16:00
Groovy Christmas II
Jazz Tropical

Μερικά από τα πλέον διάσημα τραγούδια της λάτιν τζαζ, όπως τα «Feliz Navidad», «Moliendo Café», «Perfidia» και «Ay Cosita Linda», αλλά και λάτιν διασκευές σε κομμάτια όπως «Fragile» και «Água De Beber», θα απολαύσουμε από το σχήμα Jazz Tropical (Νατάσα Παυλίδου – φωνή, Γιάννης Οικονομίδης – τρομπέτα, ενορχήστρωση, κρουστά, Φίλιππος Κωσταβέλης – πιάνο, Δημήτρης Γιαλαμάς – μπάσο, Αλέξανδρος Σπανίδης – τύμπανα).

31.12.2020, ώρα 16:00
Groovy Christmas III
Souled Out

 Ένα απογειωτικό πρόγραμμα με σόουλ και ντίσκο επιτυχίες από τις δεκαετίες του ’60, του ’70 και του ’80 («I Saw Mommy Kissing Santa Claus», «Treasure», «I Wanna Dance With Somebody», «Bad Girls», «Beggin’», «Respect», «Everybody Needs Somebody To Love») από το σύνολο Souled Out (Αλεξάνδρα Σιετή – φωνή, Τάσος Κορκόβελος – πλήκτρα, Πάρης Παπαδόπουλος – ηλεκτρική κιθάρα, Τάσος Βενετικίδης – μπάσο, Κώστας Αναγνώστου – τύμπανα).

 1.1.2021, ώρα 16:00
The Christmas Duets
Κασσάνδρα Δημοπούλου (μέτζο σοπράνο) – Φίλιππος Μοδινός (τενόρος)
Ελευθέριος Μισιργής πιάνο

 Αγαπημένες άριες από όπερες των Μπιζέ, Σεν Σανς, Βέρντι, Πουτσίνι και Λέχαρ, αλλά και γνωστά τραγούδια όπως «Granada» και «Con te partirò».

Σοφία Μητροπούλου (σοπράνο) – Armando Puklavec (βαρύτονος)
Ελευθέριος Μισιργής πιάνο

Ένα μικτό πρόγραμμα με άριες από όπερες των Μότσαρτ, Πουτσίνι και Τσιλέα, τραγούδια των Σούμπερτ και Χέντελ, αλλά και κομμάτια από γνωστά μιούζικαλ όπως «Ο βιολιστής στη στέγη» και «Cats».

Νόνικα Μαλκουτζή – Πάνος Ζώης
Γρηγόρης Σημαδόπουλος πιάνο

 Ταξιδεύουμε από την Ιταλία του Νίνο Ρότα και την Κούβα της Μαρία Τερέζα Βέρα μέχρι τα κατωιταλιάνικα τραγούδια και τη σεφαραδίτικη παράδοση.

 Χριστίνα ΜυλώσηΑλέξανδρος Τζοβάνης
Ελευθέριος Μισιργής πιάνο

Από τον κλασικό της τζαζ Κόουλ Πόρτερ μέχρι τους σύγχρονους Τρέβορ Ντάνκαν, Λάρα Φαμπιάν και Αλίσια Κιζ, με σταθμούς σε ταινίες όπως «Σινεμά ο Παράδεισος» και «Η πεντάμορφη και το τέρας».

ΠΗΓΗ: Μ.Μ.Θ.