Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

The Turning Point: το νέο animation του Steve Cutts

The Turning Point: το νέο animation του Steve Cutts

τα ζώα παίρνουν τις αποφάσεις για το περιβάλλον και οι άνθρωποι υπομένουν τη δυστυχία
από xper
δημοσιεύτηκε30 December, 2020
ΧΩΡΙΣσχόλια

Ο εικοσιπεντάχρονος Λονδρέζος καλλιτέχνης αντιπαρέρχεται σταθερά την κοινωνία του καταναλωτισμού και της ψηφιακής υπερέκθεσης με όπλο τη σάτιρα, την τέχνη του animation και ένα ύφος το οποίο δανείζεται από τα κλασικά καρτούν όσο και από τις σύγχρονες τάσεις του κόμικ και των graphic novels.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, «το Turning Point εξερευνά την εξάλειψη των ειδών, την κλιματική αλλαγή και την καταστροφή του περιβάλλοντος υπό μια αλλιώτικη προοπτική».

The Turning Point from Steve Cutts on Vimeo.

Γραμμένο, σκηνοθετημένο και γυρισμένο από τον ίδιο τον Steve Cutts με προγράμματα After Effects, Premiere Pro, Clip Studio Pro και Cinema 4D, το Turning Point συνοδεύει το καινούργιο τραγούδι των Wantaways από τη Μελβούρνη –τίποτα πιο ταιριαστό για ένα αυστραλιανό σχήμα, προερχόμενο από τη χώρα που δοκιμάζεται από την αντιπεριβαλλοντική προπαγάνδα κυβερνητικών, μιντιακών και επιχειρηματικών συμφερόντων.

=

Μερικές αμαρτίες είναι η ίδια η τιμωρία τους. Το Turning Point θα σας κάνει να γελάσετε και να κλάψετε μέσα από ένα μετα-αποκαλυπτικό κολάζ εικόνων που περιγράφει ανάγλυφα τι σημαίνει να εναντιώνεσαι στη φύση επιμένοντας σε ένα ντελίριο άγνοιας και δίχως να τρέφεις κανένα φόβο για το μέλλον. Αρκεί να μην είσαι το θύμα. Υπό αυτή τη σκοπιά, το φιλμάκι του Steve Cutts είναι η μαρτυρική κατάθεση ενός περίπου αναπότρεπτου τέλους.

i

 

πηγή:https://www.athensvoice.gr