Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«καρατόμηση» τριών έμπειρων αρχισυντακτών της ΤV100

«καρατόμηση» τριών έμπειρων αρχισυντακτών της ΤV100

Καρατομήσεις στελεχών της ΤV100 καταγγέλλει η Οικολογία – Αλληλεγγύη,μετά από εισήγηση του γενικού διευθυντή της ΔΕΠΘΕ, Γιάννη Κεσσόπουλου|"Ο επί 8ετία στενός συνεργάτης του καθεστώτος Π. Ψωμιάδη και του ΓΓ του Δήμου Μ. Φωτόπουλου, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση του μετά από φωτογραφικό διαγωνισμό και χωρίς να διαθέτει καμία εμπειρία από τηλεόραση και ραδιόφωνο, εξάντλησε την καθεστωτική του συμπεριφορά και καθαίρεσε εκδικητικά τους τρεις έγκριτους αρχισυντάκτες."
από xper
δημοσιεύτηκε21 January, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Προβληματισμό για τις μεθόδους της διοίκησης Ζέρβα προκαλεί η καταγγελία της αυτοδιοικητικής κίνησης «Οικολογία – Αλληλεγγύη» που συμμετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης και η οποία κάνει λόγο για εκδικητική «καρατόμηση» τριών έμπειρων αρχισυντακτών της ΤV100, δύο εκ των οποίων είναι μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜΘ.

ι

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της κίνησης, “η παύση καθηκόντων των τριών αρχισυντακτών, Βιβής Ανδρίτσου, Ειρήνης Τσαρούχα και Νίκου Φωτόπουλου, έγινε χωρίς καμία αιτιολογία, μετά από εισήγηση του γενικού διευθυντή της ΔΕΠΘΕ, Γιάννη Κεσσόπουλου. Ο επί 8ετία στενός συνεργάτης του καθεστώτος Π. Ψωμιάδη και του ΓΓ του Δήμου Μ. Φωτόπουλου, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση του μετά από φωτογραφικό διαγωνισμό και χωρίς να διαθέτει καμία εμπειρία από τηλεόραση και ραδιόφωνο, εξάντλησε την καθεστωτική του συμπεριφορά και καθαίρεσε εκδικητικά τους τρεις έγκριτους αρχισυντάκτες. Πρόκειται για δημοσιογράφους με πολυετή εμπειρία στο επάγγελμα και οκταετή προσφορά σε θέση αρχισυνταξίας στα δημοτικά ΜΜΕ. Με το πρόσχημα της ανανέωσης «καρατομήθηκαν» με ισχνή πλειοψηφία, χωρίς καν να ενημερωθούν από τη διοίκηση της ΔΕΠΘΕ, που λειτουργεί με μεθόδους της αλήστου μνήμης εποχής του «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν»”.

Την καρατόμηση αυτή κατήγγειλε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος της «Οικολογίας – Αλληλεγγύης», συσχετίζοντάς την με τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου:

«Υπάρχουν σκοπιμότητες με ονοματεπώνυμο, όταν ένας ΤΕ Διοικητικού, αν είναι αορίστου χρόνου μπορεί να προΐσταται στη Διεύθυνση αλλά δεν μπορεί αν είναι μόνιμος υπάλληλος. Γενικώς, είναι σαφής η επιλογή της διοίκησης του Δήμου να λειτουργεί με το καθεστώς της εξυπηρέτησης των ημετέρων, μιας και οι υπηρεσιακές κρίσεις δεν έχουν γίνει εδώ και χρόνια και η συγκρότηση των υπηρεσιών γίνεται με “Αποφάσεις Δημάρχου”! Το περιβάλλον του Δημάρχου, που απαρτίζεται από διαφόρους ειδικούς συμβούλους σε ομάδα με αρεστούς υπαλλήλους σε θέσεις ευθύνης, ασκεί την πραγματική Διοίκηση, αφήνοντας αναξιοποίητο μεγάλο αριθμό έμπειρων στελεχών “εκτός συστήματος” και αναλώσιμων, μιας και βρίσκονται σε διαρκή, αδικαιολόγητη κινητικότητα από υπηρεσία σε υπηρεσία. Και όταν δεν πετυχαίνει τον έλεγχο με τον Οργανισμό, προχωράει σε απροκάλυπτη εξουδετέρωση άξιων στελεχών, όπως οι τρεις αρχισυντάκτες της ΤV100 και του FM100, που καρατομήθηκαν».

τ