Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κατερίνη|Γόνιμες συναντήσεις του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου & του Αντιδημάρχου Γιώργου Νταντάμη στην Αθήνα

Κατερίνη|Γόνιμες συναντήσεις του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου & του Αντιδημάρχου Γιώργου Νταντάμη στην Αθήνα

από xper
δημοσιεύτηκε6 February, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια
  • Θετικές εξελίξεις στη διαδικασία παραχώρησης των πρώην στρατοπέδων στην Ανδρομάχη
  • Προώθηση αιτήματος για την παραχώρηση και αξιοποίηση 42 στρεμμάτων στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού

Θετική ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου Κατερίνης για την παραχώρηση και στη συνέχεια αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων «Κουλουμβάκη», «Γ.Ολύμπιου» (Ανδρομάχη) διαπιστώθηκε στη συνάντηση που είχαν ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος και ο Αντιδήμαρχος Δόμησης & Τουρισμού Γιώργος Νταντάμης, στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α) με τον Αντιστράτηγο Αντώνη Κονδύλη.

Όπως διευκρινίζειο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Από την πρώτη ημέρα ανάληψης της διοίκησης βήμα – βήμα ανοίξαμε τη διαδικασία παραχώρησης στον Δήμο των πρώην στρατοπέδων, που όπως είναι γνωστό συνιστά ένα διαχρονικό και πάγιο αίτημα των διοικήσεων και των δημοτών του Δήμου Κατερίνης. Συντονίζουμε το βηματισμό και τις ενέργειές μας με το αρμόδιο υπουργείο και τις υπηρεσίες του, προκειμένου να φτάσουμε στην υπογραφή της συμφωνίας παραχώρησης των στρατοπέδων στο Δήμο μας».

Σύμφωνα μάλιστα με τον κο Νταντάμη πολύ σύντομα θα προκύψουν εξελίξεις και ανακοινώσεις για τα πρώην στρατόπεδα, τα οποία βάσει του προγραμματισμού του Δήμου Κατερίνης πρόκειται να μετατραπούν σε χώρους άθλησης, αναψυχής και πρασίνου.

Κέντρο καινοτόμου αστικής παρέμβασης πολλαπλών χρήσεων στην περιοχή Σιδηροδρομικού Σταθμού σχεδιάζει ο Δήμος

Παράλληλα, στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Κατερίνης και ο αντιδήμαρχος Δόμησης & Τουρισμού συναντήθηκαν στον ΟΣΕ αφενός με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Σπυρίδωνα Πατέρα και αφετέρου με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Αθανάσιο Κοτάρα. «Σε συνέχεια της επικοινωνίας που προηγήθηκε με την «ΓΑΙΟΣΕ Α.Ε.» (συνάντηση με τον κο Νικολάου), είχαμε μία γόνιμη και παραγωγική συνεργασία με τους ιθύνοντες του ΟΣΕ, για το θέμα παραχώρησης στον Δήμο Κατερίνης των 42 στρεμμάτων στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού, με στόχο να αξιοποιηθεί από τον Δήμο ως κέντρο καινοτόμου αστικής παρέμβασης πολλαπλών χρήσεων» σημείωσε ο κος Νταντάμης.