Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο


Οι «Μαγεμένες» της Θεσσαλονίκης

Οι «Μαγεμένες» της Θεσσαλονίκης

από xper
δημοσιεύτηκε10 February, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

To 2013 δημιουργήθηκε από το διαδικτυακό κανάλι «Βισάλτης» μια μικρή «ερασιτεχνική» ταινία για την ιστορία της αρπαγής των αγαλμάτων από την «Στοά των ειδώλων» στην Θεσσαλονίκη, γνωστά και ως «Μαγεμένες». Η ταινία κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον κάνοντας ακόμη πιο γνωστή αυτή την ιστορία.
Έκτοτε τμήματα του σεναρίου της ταινίας φιλοξενούνται αυτούσια στα περισσότερα άρθρα σχετικά με την ιστορία των «Μαγεμένων» που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο!
Έτσι οκτώ χρόνια μετά αποφασίσαμε να γίνει μια νέα έκδοση, μια ταινία-ντοκιμαντέρ με σύγχρονες τεχνικές και γραφικά αυτή την φορά στην οποία θα προστεθούν και κάποια επιπλέον στοιχεία και πληροφορίες.
Ένα τεκμηριογράφημα που θα αναδείξει ένα ακόμη κομμάτι της «λιγότερο γνωστής» ιστορίας της Θεσσαλονίκης. Την ιστορία της λεηλασίας ενός αρχαίου μνημείου και της αρπαγής των αγαλμάτων του, που δεν έχει και μεγάλη διαφορά από την ιστορία των της αρπαγής των Καρυάτιδων του Παρθενώνα.

Στην σελίδα αυτή https://www.facebook.com/magemenes.theenchanted θα αναρτούμε διάφορα θέματα σχετικά με την ιστορία των «Μαγεμένων» καθώς και πληροφορίες για την ταινία μέχρι την ολοκλήρωση της.

Δηλώστε «Μου αρέσει» στην σελίδα και μείνετε συντονισμένοι! https://www.facebook.com/magemenes.theenchanted

5

To κανάλι “ΒΙΣΑΛΤΗΣ” δημιουργήθηκε το 2008 και είναι ένα από τα πρώτα ελληνικά κανάλια στο YouTube με δικό του πρωτότυπο περιεχόμενο και δικές του παραγωγές.

                                                       ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Σε μια εποχή που το ελληνικό ΥouTube περιοριζόταν θεματικά σε διαφημίσεις του '80 και σε μουσικά βίντεο, οι πρώτες παραγωγές του «Βισάλτης» αν και «ερασιτεχνικές» από τεχνική άποψη για τα σημερινά δεδομένα, υπήρξαν τότε πρωτότυπες και θεματολογικά πρωτοποριακές προσελκύοντας έναν σημαντικό αριθμό θεατών για την εποχή και σημειώνοντας αναφορές στον ελληνικό (Το Βήμα) και στον ξένο (American Chronicle) ηλεκτρονικό τύπο.
Αποσπάσματα βίντεο έχουν χρησιμοποιηθεί σε μέγαλες παραγωγές (Παγκόσμια καμπάνια του ΕΟΤ-2014) ενώ έχει πραγματοποιηθεί προβολή παραγωγής του «Βισάλτης» σε μεγάλη εκδήλωση (Αστροπύλη Σερρών-13η Αστροβραδιά υπό την αιγίδα της Unesco Σερρών).
Στο διάστημα όλων αυτών των ετών αξιόλογες προσωπικότητες έχουν συνεργαστεί με το κανάλι, ενώ στο άμεσο μέλλον προγραμματίζονται ακόμη μεγαλύτερες συνεργασίες και πολλά υποσχόμενες νέες παραγωγές.
Εγγραφείτε(Subscribe) και μείνετε συντονισμένοι!