Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο


αγιο φως

Χιλιάδες πιστοί έλαβαν το Άγιο Φως

Η άφιξη της ελληνικής αντιπροσωπείας στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία» στην Θεσσαλονίκη υπολογίζεται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στις 20:30
από xper
δημοσιεύτηκε7 April, 2018
ΧΩΡΙΣσχόλια

Χιλιάδες πιστοί παρακολούθησαν μέσα σε κατανυκτική ατμόφαιρα την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός,

ενώ η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ' βγήκε από την Κρύπτη του Παναγίου Τάφου κρατώντας ψηλά τα αναμμένα κεριά για να στείλει το μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου στους απανταχού Ορθόδοξους χριστιανούς.  

αγιο φως

Στην τελετή ήταν παρούσα η ελληνική αποστολή, υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη.

αμανατι

Τον κ. Αμανατίδη συνοδεύουν ο Αθανάσιος Μπούρας, Βουλευτής - Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, ο Ιωάννης Σαρακιώτης, Βουλευτής - Μέλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας,

ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης

και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης Δαμιανός.

αμανατιδης

Αμέσως μετά ο κύριος Αμανατίδης μετέβη στο πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ για να παραλάβει το Άγιο Φως από τον Πατριάρχη.

Παραλαμβάνοντας από τα χέρια του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου το Άγιο Φως για να το μεταφέρει στην Αθήνα, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης δήλωσε: 

Ιεροσόλυμα, 7 Απριλίου 2018

Μακαριώτατε,

Με αισθήματα σεβασμού και συγκίνησης παρακολουθήσαμε με την ελληνική αντιπροσωπεία στο Ναό της Αναστάσεως την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός, σύμβολο ζωής, σύμβολο ελπίδας για όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς.

Έχουμε και φέτος την τιμή να παραλαμβάνουμε από τα χέρια σας το Άγιο Φως και το προνόμιο να Το μεταφέρουμε, μαζί με το αναστάσιμο μήνυμα στην Ελλάδα.

Η Εκκλησία των Ιεροσολύμων στην μακραίωνη ιστορική της πορεία αναδεικνύει την ελληνορθόδοξη μαρτυρία εν μέσω ποικίλων δυσκολιών, διασφαλίζοντας τη συνέχεια των Θεσμών του Πατριαρχείου και της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας.

Η Ελληνική Πολιτεία παραμένει σταθερά αρωγός του Παλαίφατου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας στην προσπάθεια διαφύλαξης των ιερών προνομίων και του πνευματικού ρόλου της Σιωνίτιδας Εκκλησίας.

Μακαριώτατε,

Είμαι βέβαιος ότι μας διακατέχουν όλους τα ίδια αισθήματα ευλάβειας, κατάνυξης και ελπίδας ότι το Ανέσπερο Φως, στην πορεία του από την Αγία Γη στην πατρίδα μας, θα φωτίσει το σκοτάδι και θα ζεστάνει τις ψυχές μας με το μήνυμα της ζωής, της χαράς, της ειρήνης και της ελπίδας.

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά !

α

 

Δήλωση Υφυπουργού Γιάννη Αμανατίδη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», κατά την επιστροφή στην Αθήνα

Αμανατιδης δήλωσηΠαραλάβαμε με αισθήματα συγκίνησης και φέτος από το Ναό της Αναστάσεως, στους Αγίους τόπους, το Ανέσπερο Φως, σύμβολο ζωής και Ανάστασης.

Ας αντλήσουμε όλοι δύναμη αλληλεγγύης και αγάπης από το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης. Ας ζεστάνει τις ψυχές μας με Ζωή, Χαρά, Ελπίδα και Ανάσταση Ειρήνης σε έναν κόσμο που υποφέρει από συγκρούσεις.

Για να μετατρέψουμε τη νίκη της ελπίδας, της πίστης και της αισιοδοξίας σε δύναμη δημιουργικότητας για ατομική και συλλογική αναγέννηση.

Εύχομαι η φετινή Ανάσταση να φέρει στον καθένα προσωπικά, στην πατρίδα μας, και ιδιαίτερα στους δύο στρατιωτικούς μας και τις οικογένειές τους, το πέρασμα από το σκοτάδι στο φως και τη λύτρωση.

Καλή Ανάσταση και Λαμπρή ! Χρόνια πολλά!

Γράψε την άποψή σου

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.