Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Το ThessLife.gr προτείνει ταινίες για σήμερα

Το ThessLife.gr προτείνει ταινίες για σήμερα

Σάββατο 13|3|21 βλέπουμε ταινίες στο σπίτι
από xper
δημοσιεύτηκε13 March, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

ALPHA στις 22.30

1

Αδίστακτα Πρόσωπα (Face Οff)

Ταινία δράσης αμερικανικής παραγωγής του 1997.

Ενώ ο ειδικός πράκτορας του FBI  Sean Archer κατάφερε να επιβιώσει από μια απόπειρα δολοφονίας του από τον  τρομοκράτη Castor Troy , ο γιος του τραυματίστηκε θανάσιμα. Χρόνια αργότερα, με την βεντέτα ακόμα ενεργή, ο Sean Archer καλείται να ανακαλύψει που έχει κρύψει ο εχθρός του μια βόμβα στην <<πόλη των Αγγέλων>>. Μετά από μια απρόσμενη τροπή, καταλήγει με το πρόσωπο της νέμεσης του κι ξεκινάει για την αναζήτηση της βόμβας.

Σκηνοθεσία: Τζον Γου

Σενάριο: Μάικ Γουέρμπ, Μάικλ Κόλερι

Παραγωγή:  Paramount Pictures, Touchstone Pictures, Permut Presentations

Πρωταγωνιστές: Τζον Τραβόλτα, Νίκολας Κέιτζ, Τζόαν Άλεν

Αξιολόγηση IMDb: 7.3/10

2

 

 

OPEN 23:30

3

Watchmen

Ταινία περιπέτειας/δράσης αμερικανικής παραγωγής του 2009

Η κυβέρνηση του 1977 στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ενός παράλληλου σύμπαντος ανακοινώνει την θέσπιση νόμων, που θεωρεί παράνομους όσους δρουν ως εκδικητές, συμπεριλαμβανομένου και μιας παλιάς ομάδας υπερηρώων τους "Watchmen" . Μερικά χρόνια αργότερα ο Rorschach, ένας από τους παλιούς ήρωες που συνεχίζει να δρα εκτός νόμου πια, αφού ανακαλύπτει πως ένα πρώην μέλος βρίσκεται νεκρό , προσπαθεί να προειδοποιήσει τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, καθώς πιστεύει ότι πίσω από τον θάνατο του κρύβεται μια ολόκληρη πλεκτάνη αφανισμού των υπερ-ηρώων, κάτι που όμως οι υπόλοιποι δεν πιστεύουν και τον αγνοούν. Μετά από μια ακόμα απόπειρα δολοφονίας ενός εκ των ηρώων, ο Rorschach βρίσκεται παγιδευμένος, καθώς των κατηγορούν για την απόπειρα δολοφονίας ενός πρώην κακού, του Moloch. Με τον Rorschach στην φυλακή, τα υπόλοιπα μέλη οργανώνονται και ξανά συνεργάζονται με σκοπό να τον ελευθερώσουν και να μάθουν ποιος κρύβεται πίσω από όλα. Η ταινία βασίζεται στην σειρά comics του 1986–87 της DC "Watchmen".

Σκηνοθεσία:  Ζακ Σνάιντερ

Σενάριο: Αλεξ Τσε, Ντειβιντα Χαιτερ

Παραγωγή: Warner Bros. Pictures, Paramount Pictures, Legendary Pictures

Πρωταγωνιστές:  Πάτρικ Γουίλσον, Τζάκι Ερλ Χέιλι, Μάθιου Γκουντ, Μπίλι Κράνταπ, Κάρλα Γκουγκίνο

Αξιολόγηση IMDb: 7.6/10

4

 

NETFLIX

5

 Το Αγόρι που Δάμασε τον Άνεμο  (The Boy Who Harnessed the Wind)

Δράμα αγγλικής παραγωγής του 2019

Ο Γουίλιαμ Καμκουάμπα ζει στο Μαλάουϊ της Αφρικής. Εκεί μεγάλωσε και εκεί πήγε σχολείο. Τα πράγματα όμως δυσκολεύουν, όταν μια περίοδος ξηρασίας ξεκινά και η οικογένεια και το χωριό κινδυνεύουν να πεινάσουν. Ο Γουίλιαμ και ο πατέρας του πρέπει να αντιμετωπίσουν τα οικογενειακά προβλήματα που προκύπτουν από τη φτώχεια, την εκμετάλλευση των φτωχών από τους οικονομικά ισχυρούς αλλά και τους πολιτικούς, τη διαφθορά που επικρατεί σε όλα τα επίπεδα, την ξενοφοβία και πολλά άλλα προβλήματα μιας κοινωνίας που η οικονομία της βασίζεται στην καλλιέργεια και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες. Ο Γουίλιαμ προσπαθεί μέσα σε όλη αυτήν την τραγική κατάσταση να βρει τρόπο ώστε να υπάρξει δυνατότητα καλλιέργειας, ακόμα και στην περίοδο της ξηρασίας αντλώντας έμπνευση από ένα επιστημονικό βιβλίο. Ταινία βασισμένη στο βιβλίο  <<The Boy Who Harnessed the Wind>> και την ιστορία του William Kamkwamba.

Σκηνοθεσία:  Τσούετελ Ετζιοφόρ

Σενάριο: Τσούετελ Ετζιοφόρ, Γουίλιαμ Καμκγουάμπα, Μπάιαν Μίλερ

Παραγωγή: Participant Media, BBC FilmsBritish Film,  InstitutePotboiler Productions

Πρωταγωνιστές: Μάξουελ Σίμπα, Τσούετελ Ετζιοφόρ, Αϊσά Μαϊγιά

Αξιολόγηση IMDb: 7.6/10

7