Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο


Η ΓΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ;

Η ΓΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ;

ΤΟ 2030 ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΑΠΟΙΚΙΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ | Παρασκευή 19/03/21 στις 23.00 & Τρίτη 23/03/21 στις 24.00 στην Τv100
από xper
δημοσιεύτηκε18 March, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια
   Με αφορμή την Ιστορική προσεδάφιση του Perseverance της NASA στον Άρη, η εκπομπή De Profundis ( Eκ Βαθέων ) ερευνά και αποκαλύπτει αν η γη τελείωσε και πως δυο απο τους πλουσιούτερους άνθρωπους( Έλον Μάσκ , Τζέφ Μπέζος) στον πλανήτη οραματίζονται την αποίκηση μας στον Άρη .
   Ο πρώτος σχεδιάζει την πόλη του μέλλοντος στον κόκκινο πλανήτη - το αρχιτεκτονικό σχέδιο είναι ήδη έτοιμο-(θα παρουσιαστεί στην εκπομπή ) ενώ ο δεύτερος φιλοδοξεί να κτίσει μια πόλη διαστημικό σταθμό που θα τεθεί σε τροχιά γύρω απο τη γη ( αποκλειστικές φωτό).
   Κι όλα αυτά έως το 2030 ; Πόσο εφικτό είναι αυτό και γιατί οι πακτωλοί χρημάτων δεν ξοδεύονται για τις ανάγκες του πλανήτη Γη?
Την Παρασκευή 19 Μαρτίου στις 23.00 μόνο στην TV100.
Στην εκπομπή συμμετέχουν οι :
-Σπύρος Παυλίδης Ομότιμος Καθηγητής Γεωολογίας ΑΠΘ ,
-Χάρης Βάρβογλης Ομότιμος Καθηγητής Φυσικής ΑΠΘ , Νίκος -Στεργιούλας Καθηγητής Τμ. Φυσικής, ΑΠΘ ,
-Κλεομένης Τσιγάνης Αναπληρωτής Καθηγητής Αστροφυσικής
ΑΠΘ
- Αναστασία Στεργιάδου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμ . Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΠΘ
-Σταύρος Κουκιόγλου Φυσικός ,Πρόεδρος Ομίλου Φίλων Αστρονομίας .
https://www.youtube.com/watch?v=FCoU-SGUfwk-,

De profundis (Εκ βαθέων), μια εκπομπή που ασχολείται με  θεματικές που άπτονται της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα από ταγνωστικά πεδία της τέχνης, της επιστήμης, της φιλοσοφίας, της πολιτικής και της θρησκείας.

Στην επιμέλεια και παρουσίαση του De profundis, η δημοσιογράφος Μαρία Αναγνωστίδου, υποδέχεται στην 90λεπτης διάρκειας εκπομπή, τον κεντρικό καλεσμένο, για να προσεγγίσουν από κοινού το εκάστοτε θέμα.

Πανεπιστημιακοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πλαισιώνονται από δημοφιλή πρόσωπα διαφόρων ειδικοτήτων που μοιράζονται προσωπικές εμπειρίες ή σκέψεις τους πάνω στο θέμα.

Παραπομπές σε κείμενα στοχαστών, συγγραφέων, καλλιτεχνών, μέσα από εικόνες, βοηθούν στην πρόοδο της συζήτησης και στην τεκμηρίωση των θεμάτων που απασχολούν τους συνομιλητές.

https://fm100.gr/shows/single/de-profundis-ek-vatheon

https://www.facebook.com/AkouNaDeisTv100/

,