Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο


Αντίτυπο του Ιστορικού Λευκώματος 1821 – 1830 χάρισε ο Οργανισμός Μαλλιάρης-Παιδεία στο δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη

Αντίτυπο του Ιστορικού Λευκώματος 1821 – 1830 χάρισε ο Οργανισμός Μαλλιάρης-Παιδεία στο δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη

από xper
δημοσιεύτηκε25 March, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Ένα αντίτυπο του μοναδικού Ιστορικού Λευκώματος της περιόδου 1821 – 1830, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία, με αφορμή τον εορτασμό για τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική επανάσταση του 1821, χάρισε ο Οργανισμός στον Δήμαρχο Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη. Η έκδοση αυτή σκοπό έχει να αποδώσει ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης σε εκείνους  τους πατριώτες επαναστάτες που απέδειξαν ότι όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. 

μ

Το βιβλίο παρέδωσε σήμερα Τετάρτη 23 Μαρτίου, το πρωί, στο γραφείο του Δημάρχου ο εκπρόσωπος τύπου και επικοινωνίας του οργανισμού Μαλλιάρης-Παιδεία, δημοσιογράφος Φώτης Κουτσαμπάρης. Ο κ. Δεμουρτζίδης ευχαρίστησε τον εκδοτικό οίκο υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχουν οι εκδόσεις που αναφέρονται στον αγώνα του έθνους για ανεξαρτησία, για την γνώση της ιστορικής ταυτότητας μας.

ο

Στην επετειακή έκδοση συμπεριλαμβάνονται: ένα χρονολόγιο της αμιγούς επαναστατικής περιόδου 1821 - 1830, η σύντομη ιστορία και το κυρίως λεύκωμα με 100, περίπου, φωτογραφίες  (ηρώων και σημαντικών μαχών) καθώς και πίνακες ζωγραφικής των διασημότερων ζωγράφων της εποχής.  Η σύντομη ιστορία, από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας και την επανάσταση στη Μολδοβλαχία έως τη διακυβέρνηση του Καποδίστρια, εμπλουτίζεται με χάρτες συνοδευόμενους με εκτενείς λεζάντες που αναλύουν τα διαδραματισθέντα.