Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

rapid test, Κορωνοϊός, Υγεία, Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Πότε και πού θα κάνετε δωρεάν rapid test

Κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με Δήμους στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν δωρεάν ελέγχους
από newsroom
δημοσιεύτηκε29 March, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

 

Δήμος Θεσσαλονίκης

 

Τα εξεταστήρια για τη διενέργεια δωρεάν ελέγχου του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης μεταφέρονται και τίθενται σε λειτουργία από την 1η Απριλίου ημέρα Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, αντί του δημαρχείου τα εξεταστήρια θα λειτουργούν στη νότια πύλη της ΔΕΘ και με διευρυμένο ωράριο, λόγω της μεγάλης προσέλευσης κόσμου, θα υλοποιείται από αυτήν την εβδομάδα το πρόγραμμα δωρεάν rapid tests για τον κορωνοϊό που έχει καθιερωθεί στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

 

Οι πρώτες δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες στη νότια πύλη της ΔΕΘ θα γίνουν   την Πέμπτη 1 και την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021, από τις 9.00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα. Στο ίδιο πλαίσιο, στον ίδιο χώρο και κατά τις ίδιες ώρες κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα διενεργούν rapid tests και καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας (Δευτέρα 5 έως Παρασκευή 9 Απριλίου).

 

 

Δήμος Παύλου Μελά

 

Νέα δωρεάν rapid test σε πεζούς για Covid -19 διοργανώνoυν ο ΕΟΔΥ και οι Κινητές Ομάδες Υγείας, με την υποστήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Παύλου Μελά, στη μάχη για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Το πρόγραμμα:

 Δευτέρα 29 Μαρτίου: Πλατεία Ελευθερίας – Αλέξανδρος Υψηλάντης, Άνω Ηλιούπολη

 Τρίτη 30 Μαρτίου: Αγνώστου Στρατιώτη και Κανάρη (περιοχή διοργάνωσης λαϊκής αγοράς), Πολίχνη

(ώρες 10.00-14.30)

Οι εξεταζόμενες/εξεταζόμενοι, θα πρέπει κατά τη μετακίνησή τους να στείλουν μήνυμα (sms) με τον κωδικό 1 στο τηλέφωνο 13033 και να φέρουν μαζί τους Αστυνομική ταυτότητα και ΑΜΚΑ. Τα αποτελέσματα θα τους γνωστοποιούνται εντός λίγων ωρών, μέσω sms.

 

Μια πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά, στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της διασποράς του ιού.

 

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Παύλου Μελά ευχαριστεί τον ΕΟΔΥ και τις Κινητές Μονάδες Υγείας που ενισχύουν την πρόληψη και προαγωγή της υγείας των κατοίκων με τη διενέργεια δωρεάν rapid test ανίχνευσης Covid -19, σε μαζικές διοργανώσεις στις ΔΕ Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας.

 

Δήμος Καλαμαριάς

Ο Δήμος Καλαμαριάς συνεχίζει να πραγματοποιεί rapid test και αυτήν την εβδομάδα. Την Τρίτη 30, την Τετάρτη 31  Μαρτίου και την Πέμπτη 1 Απριλίου, από τις 10:00 έως τις 15:00, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, θα βρίσκεται στον Φοίνικα, μπροστά από τα ΚΑΠΗ και θα διενεργεί μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης covid19 (rapid tests), μέσω  Drive through.

Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να στέλνουν τον κωδικό 1 στο 13033 για την μετακίνησή του

rapid-test-Oraiokastro

Δήμος Ωραιοκάστρου

Δωρεάν rapid test Covid-19 για πεζούς σε Ωραιόκαστρο και Ν. Φιλαδέλφεια Τετάρτη και Πέμπτη

Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19 για πεζούς θα διενεργήσουν στο Ωραιόκαστρο και στη Ν. Φιλαδέλφεια κλιμάκια του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Ειδικότερα, τα rapid test θα γίνουν την Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021, στο Ωραιόκαστρο και την Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021, στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Την Τετάρτη τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στην πλατεία Χ. Χαραβόπουλου έναντι του Δημαρχείου Ωραιοκάστρου και την Πέμπτη στην κεντρική πλατεία Ν. Φιλαδέλφειας και θα διενεργούν δωρεάν τεστ σε πεζούς πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση.

Τα τεστ θα γίνονται από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Δήμος Θερμαϊκού

Ο Δήμος Θερμαϊκού, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ), διεξάγει δειγματοληψία ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) ανοιχτή προς όλους τους πολίτες:

- Τρίτη 30/03/2021, από τις 10:00 έως τις 15:00 στην Περαία, στη συμβολή των οδών Αμπελοκήπων με Κρήτης.

-Τετάρτη 31/03/2021, από τις 10:00 έως τις 15:00 στην Ν. Μηχανιώνα, στην αίθουσα των ΚΑΠΗ (πρώην δημαρχείο Ν.Μηχανιώνας) οδός Κ. Βάρναλη 5.

Σε έλεγχο μπορούν να υποβληθούν όλοι.