Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
sholeia-aithouses-anoigma

Δήμος Θεσσαλονίκης: Έτοιμα τα σχολεία για την επιστροφή των μαθητών

από newsroom
δημοσιεύτηκε11 April, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Έτοιμα δηλώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης πως είναι τα σχολεία της ευθύνης του για την υποδοχή των μαθητών του Λυκείου από αύριο. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κατάλληλη προετοιμασία των σχολείων και την επιστροφή μαθητών και καθηγητών, με ασφάλεια.

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι σε πλήρη ετοιμότητα, έχοντας φροντίσει για την ενδελεχή καθαριότητα των σχολικών αιθουσών, ενώ παράλληλα έχει προμηθεύσει τα σχολεία με αντισηπτικά, απολυμαντικά και με όλα τα απαραίτητα υλικά καθαριότητας», ανέφερε μεταξύ άλλων η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης Ιωάννα Κοσμοπούλου.

kosmopoulou


Όπως σημείωσε η ίδια, «έχει επίσης ληφθεί μέριμνα, ώστε όλοι οι απασχολούμενοι στην καθαριότητα και στη φύλαξη των λυκείων να έχουν υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης Covid-19, το οποίο και οφείλουν να επιδείξουν στους διευθυντές των λυκείων». Σύμφωνα με την κυρία Κοσμοπούλου, όσοι δεν δικαιούνται βάσει ΑΜΚΑ να παραλάβουν τεστ αυτοδιάγνωσης θα υποβληθούν υποχρεωτικά σε rapid test με μέριμνα που έχει λάβει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.


«Ευχόμαστε καλό ξεκίνημα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μετά την πολύμηνη απουσία από τα σχολικά θρανία με ευλαβική τήρηση όλων των μέτρων προστασίας. Ευχόμαστε τα παιδιά να μπορέσουν να γευτούν και πάλι τη χαρά της διά ζώσης εκπαίδευσης με ασφάλεια. Όσο για μας, είμαστε σε πλήρη επαγρύπνηση», τόνισε η Αντιδήμαρχος Παιδείας.