Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο


georgiadis-filippidis

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προς Αδ.Γεωργιάδη: Άνοιξε την Αγορά

Να ανοίξει κανονικά την Αγορά ζητά από τον Άδωνι Γεωργιάδη ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης
από newsroom
δημοσιεύτηκε16 April, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

 

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ζητά το άνοιγμα της αγοράς χωρίς ραντεβού, μόνο με αποστολή μηνύματος.

Το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Η αγορά της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην 4η μέρα λειτουργίας της με τη μέθοδο click away και δυστυχώς τα αποτελέσματα των πωλήσεων των καταστημάτων είναι απογοητευτικά.

Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς της πόλης μας.

Όπως γνωρίζετε, αλλά και όπως αποδεικνύεται, το λιανεμπόριο δεν έχει καμία συμμετοχή στην επιβάρυνση του ιικού φορτίου. Αδίκως παρέμεινε κλειστό εδώ και πέντε μήνες με αποτέλεσμα να βρεθεί υπό κατάρρευση. Ωστόσο οι επιχειρηματίες στήριξαν τα δύσκολα μέτρα της Κυβέρνησης, τηρώντας τις οδηγίες πιστά, πάρα το γεγονός ότι δοκιμαζόταν για ακόμα μια φορά οι αντοχές τους.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να αποφασίσετε χαλάρωση των μέτρων, καθώς θα επιφέρει πραγματικά αποτελέσματα στην αγορά αλλά και στην πραγματική οικονομία.

Ζητούμε το άνοιγμα της αγοράς, χωρίς ραντεβού και μόνο με αποστολή μηνύματος στο οποίο θα δηλώνεται η προσέλευση του καταναλωτή στην αγορά.

Είμαστε σίγουροι ότι η πρότασή μας είναι και δική σας σκέψη και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσπάθεια που θα καταβάλλετε για να το πετύχετε.

Είναι ό,τι λιγότερο μπορεί να γίνει για τον εμπορικό κόσμο, ο οποίος άδικα ταλαιπωρήθηκε με τα lockdown, φτάνοντας στα όρια της καταστροφής».

 

πηγή: Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης