Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σε κλιμα οδύνης το“τελευταίο αντίο”στον 23χρονο Γιώργου Μακρίδη στην Ευκαρπία

Σε κλιμα οδύνης το“τελευταίο αντίο”στον 23χρονο Γιώργο Μακρίδη στην Ευκαρπία

από xper
δημοσιεύτηκε20 April, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Βουβός πόνος χθές στην Ευκαρπία όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία για τον αδικοχαμένο 23χρονο φαντάρο Γιώργο Μακρίδη, που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο θάλαμο της μονάδας όπου υπηρετούσε στη Λήμνο, το περασμένο Σάββατο.

μακριδης

Η οικογένειά του, οι φίλοι του, οι συγχορευτές του στον Σύλλογο Ποντίων Μενεμένης "Ο Εύξεινος Πόντος", του οποίου ήταν μέλος, απαοχαιρέτησαν το παλληκάρι, με την ποντιακή λίρα.

σερρα

Συγχορευτές του χόρεψαν τον πυρρίχιο χορό σέρα όταν το φέρετρο με το σώμα του άτυχου παιδιού όδευσε προς την τελευταία του κατοικία.

μακρίδης | Πόντος

Η κοινωνία της Πολίχνης και της Δυτικής Θεσσαλονίκης,ο Ποντιακός και ο αθλητικός χώρος του Μακεδονικού που υπήρξε παίκτης, αλλά και οι φίλοι του και συγγενείς του αδυνατούν να πιστέψουν ότι ο 23χρονος Γιώργος έφυγε τόσο ξαφνικά από κοντά τους και έμεινε ένα "γιατί" να τους βασανίζει για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατό του.

μακρίδης

Το παιδί υπέκυψε ύστερα από ανακοπή καρδιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον της οικογένειας ο Γιώργος έχαιρε άκρας υγείας. Μάλιστα ήταν αθλητής του Μακεδονικού.

Η επίσημη ανακοίνωση του Γ.Ε.Σ. για τον θανατό του έχει ως εξής: τις  πρωινές του Σαββάτου o 23χρονος στρατιώτης Μ.Γ. βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του εντός του θαλάμου, κατά τη διαδικασία έγερσης για ανάληψη υπηρεσίας. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης από τον ιατρό της μονάδας και εν συνεχεία διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο αποχαιρετισμός από την   Ένωση Ποντίων Μενεμένης "Ο Eύξεινος Πόντος"

μακρίδης
Ο ατυχος 23χρονος Γιώργος Μακρίδης στα αριστερά οδηγεί τον χορό ως πρωτοχορευτής

 

Ο αγαπημένος μας πρωτοχορευτής πέταξε πολύ νωρίς μακριά μας...
Δεν υπάρχουν λόγια.
Συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Και όπως είπε και ένας συγχορευτής σου
"Γιώργο, πάλι θα ανταμώσουμε να χορέψουμε τον πυρρίχιο μαζί!"

Ο Μακεδονικός, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

«Ο Α.Σ.Μακεδονικός εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του 23χρονου πρώην αθλητή του Μακεδονικού και πρόσφατα φαντάρου, Γιώργου Μακρίδη, για τον άδικο χαμό του

 Εμείς να πούμε δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια και στους δικούς του ανθρώπους....

Μακριδης | μακεδονικός