Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο


Θεσσαλονίκη: Πορεία εκπαιδευτικών και νοσοκομειακών γιατρών στο κέντρο της πόλης

Θεσσαλονίκη: Πορεία εκπαιδευτικών και νοσοκομειακών γιατρών στο κέντρο της πόλης

Υγειονομικοί Θεσσαλονίκης: Δεν υπάρχει άλλος χρόνος | Προσλήψεις μονίμων και Επίταξη Ιδιωτικού Τομέα
από xper
δημοσιεύτηκε22 April, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Σε νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο προχώρησαν σήμερα 22/4 εκπαιδευτικοί και φοιτητές, στη Θεσσαλονίκη, για να διαμαρτυρηθούν και πάλι ενάντια στον νέο νόμο για την Ανώτατη Παιδεία. Οι φοιτητές δήλωσαν για άλλη μια φορά την αντίθεσή τους στην πανεπιστημιακή αστυνομία, ενώ διαμήνυσαν πως πρέπει να επιστρέψουν στις σχολές τους, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Το ραντεβού δόθηκε στη 1 μ.μ,  στο Άγαλμα του  Βενιζέλου.

 Ακολούθησε πορεία, στην οποία προσχώρησαν και μέλη της ΕΝΙΘ που πραγματοποίησαν συγκέντρωση νωρίτερα, στο κέντρο της πόλης. Οι συμμετέχοντες  κατευθύνθηκαν στο ΥΜΑΘ, όπου οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και στην συνέχεια, κατευθύνθηκαν στα πανεπιστήμια μέσω της Αγίου Δημητρίου, η οποία παρέμεινε κλειστή, ενώ δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ έκλεισαν και το ρεύμα προς την Εγνατία. 

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν αύξηση των κλινών ΜΕΘ στις 3500, μαζικές προσλήψεις, καθολική επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών, μονιμοποίηση επικουρικών και συμβασιούχων, ενίσχυση της ΠΦΥ, ένταξη στα ΒΑΕ, αύξηση της χρηματοδότησης στη δημόσια υγεία, μαζικό εμβολιασμό και μαζικούς ελέγχους σε όλο τον πληθυσμό.

 

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ