Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Στράτος Σιμόπουλος: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ-ΟΔΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Στράτος Σιμόπουλος: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ-ΟΔΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

από xper
δημοσιεύτηκε22 April, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Στράτος Σιμόπουλος: Την Παρασκευή συζητείται στη Βουλή η επίκαιρη ερώτησή μου προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη για τη δημιουργία σύγχρονου επιχειρηματικού πάρκου στη θέση της άτυπης βιοτεχνικής-βιομηχανικής συγκέντρωσης στην περιοχή του Καλοχωρίου-Οδό Πόντου.

Για την πληρέστερη ενημέρωση μου ξεκίνησα επαφές με τα εμπλεκόμενα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων της πόλης. Στα πλαίσια αυτά, αρχικά έχω επισκεφτεί τον αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου και τον Γενικό Γραμματέα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτη Μενεξόπουλο.

Θεωρώ δεδομένη την κυβερνητική δέσμευση, διά του αρμόδιου υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη, να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση της σημαντικής αυτής δράσης και να χρηματοδοτηθούν οι απαραίτητες μελέτες. Η δράση είναι σημαντική όχι μόνον για τον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και για τον περιβάλλον.

Αθήνα, 15/04/2021

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη Άδωνη - Σπυρίδων

Θέμα: «Υλοποίηση Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης (ΕΠΕ) στην περιοχή Καλοχωρίου – οδού Πόντου στη Θεσσαλονίκη»

Με το Νομοσχέδιο «Απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υποδομών και Μεταφορών, ρυθμίσεις για τη μεταφορά στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας των αρμοδιοτήτων για τα εμπορικά σήματα και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης» και συγκεκριμένα με το ‘Αρθρο 32, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων νομοθετεί και θέτει στο τελικό στάδιο τις παρεμβάσεις για την υλοποίηση του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης της περιοχής των Οινοφύτων.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: Σε τι ενέργειες σκοπεύει να προβεί ώστε να ξεκινήσει ανάλογη προσπάθεια εξυγίανσης της άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης στην περιοχή Καλοχωρίου – οδού Πόντου στη Θεσσαλονίκη, και μετατροπής της σε Επιχειρηματικό Πάρκο Εξυγίανσης.

Ο Ερωτών Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος