Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο


άλσος Συκεών

Συναγερμός στις Συκιές: Αγριογούρουνα στο Άλσος

Κινητοποίηση των Αρχών
από newsroom
δημοσιεύτηκε13 May, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Αγριογούρουνα εντοπίστηκαν πριν από λίγη ώρα στο Άλσος Συκεών με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες του ThessalonikiLife.gr.

Πρόσκοποι Άλσος Συκεών

Στο σημείο έσπευσε η Άμεση Δράση η οποία προχώρησε σε απομάκρυνση όσων πολιτών βρισκόντουσαν εντός του χώρου του Άλσους και ασφαλίζει τις εισόδους-εξόδους, προκειμένου να μη διαφύγουν τα αγριογούρουνα και να μην εισέλθουν πολίτες σε αυτό.

Το Άλσος των Συκεών μαζεύει καθημερινά πλήθος κόσμου καθώς είναι η σημαντική ανάσα πρασίνου στην περιοχή του πυκνοδομημένου αυτού Δήμου, και λόγω της μορφολογίας του είναι απόλυτα φυσιολογικό να βρουν σε αυτό καταφύγιο διάφορα είδη ζώων, ακόμα και αγρογούρουνων μιας και η έκταση που χωρίζει το Άλσος Συκεών από το Δάσος Σέϊχ-Σου δεν είναι μεγάλη. Σε αυτό καθημερινά βρίσκονται πολίτες με τα κατοικίδιά τους αλλά και και για την προσωπική τους αναψυχή, ενώ στο χώρο υπάρχει αναψυκτήριο - μπαρ αλλά και ο χώρος που στεγάζεται το 4o Σύστημα Προσκόπων Συκεών Θεσσαλονίκης.

Οι κάτοικοι παρακαλούνται να μην πλησιάζουν την περιοχή μέχρι να λήξει ο συναγερμός και να απομακρυνθούν τα άγρια ζώα μέσα από το Άλσος.