Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
katerina-notopoulou

Νοτοπούλου: Το πρόβλημα του ΨΝΘ απαιτεί άμεση λύση

"Το ΕΣΥ χρειάζεται γενναία ενίσχυση"
από newsroom
δημοσιεύτηκε26 May, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Πυρά κατά της κυβέρνησης για "παραμέληση" των Δομών Υγείας και Ψυχικής Υγείας της Θεσσαλονίκης εξαπολύει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Α' Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Θεσσαλονίκη-ΜΑΖΙ" εστιάζει στο κομμάτι των προσλήψεων που δεν καλύπτουν όπως σημειώνει τις ανάγκες των νοσοκομείων της πόλης και του Συστήματος Υγείας και περίθαλψης των ασθενών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Κάνει λόγο για παρουσίαση "εικονικής πραγματικότητας" από την πλευρά της Κυβέρνησης "στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας" , που δεν έχει "καμία σχέση με την αλήθεια" και μιλάει για ¨παραμελημένη πόλη από το Επιτελικό Κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη".

Η κ.Νοτοπούλου υπογραμμίζει αναλυτικά:

Καθημερινά αποδεικνύεται ότι η εικονική πραγματικότητα που προσπαθεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση για την κατάσταση στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, δεν έχει καμία NOTOPOULOUσχέση με την αλήθεια.

Κόντρα στους φανταστικούς αριθμούς περί προσλήψεων που ανακοινώνει κάθε τόσο, η πραγματικότητα και οι εργαζόμενοι στις υγειονομικές δομές τη διαψεύδουν.

Ειδικά η Θεσσαλονίκη είναι ιδιαίτερα παραμελημένη από το "Επιτελικό κράτος" του κ. Μητσοτάκη, αφού έφτασε στο σημείο να αφήσει το ΨΝΘ χωρίς φαρμακοποιό, με αποτέλεσμα να θέσει σε κίνδυνο την ομαλή παροχή φαρμακευτικής αγωγής στους ασθενείς του νοσοκομείου.

Η υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας, ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας και η άρνηση της κυβέρνησης να ενισχύσει ριζικά το ΕΣΥ, φανερώνει τις προτεραιότητες της και αποδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της για όσα έζησε και συνεχίζει να ζει η πόλη και οι Θεσσαλονικείς από το ξεκίνημα της υγειονομικής κρίσης, μέχρι και σήμερα.

Κατανοούμε την προτεραιότητα που δίνεται σε συγκεκριμένες ειδικότητες αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η ήδη υποτιμημένη ψυχική υγεία πρέπει να παραμείνει παραγκωνισμένη.

Ειδικά αυτή την περίοδο όπου και η πρόσβαση στις δομές ήταν και παραμένει δύσκολη, αλλά και πολίτες χωρίς προηγούμενα ψυχολογικά προβλήματα, παρουσιάζουν δυσκολίες που χρήζουν στήριξης και λόγω του εγκλεισμού αλλά και των οικονομικών προβλημάτων

Καλούμε τον κύριο Μητσοτάκη να ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά με τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν και να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα του ΨΝΘ, αλλά και να προχωρήσει σε μια γενναία ενίσχυση του ΕΣΥ, υιοθετώντας τις προτάσεις που τόσες φορές έχουμε καταθέσει.

 

 

πηγή φωτο εξωφύλλου cnn.gr ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / ΙΝΤΙΜΕ