Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο


katastimata

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Να μην ανοίξουν-ούτε αυτήν την Κυριακή- τα μαγαζιά

Νέο κάλεσμα του Συλλόγου προς τους εμπόρους & καταστηματάρχες
από newsroom
δημοσιεύτηκε28 May, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Νέο κάλεσμα προς τους Εμπόρους και τους καταστηματάρχες απευθύνει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ώστε να μην ανοίξουν ούτε την προσεχή Κυριακή, 30 Μαΐου, τα καταστήματά τους, καλώντας τους παράλληλα να εναντιωθούν στην επταήμερη εργασία στην οποία εντέλει τους ωθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να επιβιώσουν μετά την ισοπέδωση και από την πανδημία. Καλεί δε, τους κυβερνητικούς παράγοντες να βρουν άλλους τρόπους πραγματικής στήριξης της αγοράς, η οποία όπως τονίζει ο Σύλλογος, οδηγείται σε πλήρη αφανισμό.

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης τους Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης έχει ως εξής:

Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

για την Κυριακή 30 Μαΐου 2021 προς

Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

για την Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Από την πρώτη στιγμή, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ήταν αντίθετος με την υπουργική απόφαση, που απελευθερώνει τη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές, από το Μάιο ως τον Οκτώβριο, σε ορισμένες τουριστικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης (περικλείεται από τις οδούς: Εγνατία, 26ης Οκτωβρίου, Καρατάσου, Ναυάρχου Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης, Παύλου Μελά, Καθηγητού Αντωνίου Κεραμόπουλου και Στέφανου Τάττη – Υπουργική Απόφαση 3046/51009/1994_ΦΕΚ Β’ 833).

Μπροστά στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που επικύρωσε ως συνταγματική την υπουργική απόφαση απορρίπτοντας την απόφαση των ανωτάτων δικαστών της Ολομέλειας του ΣτΕ που έλεγε όχι στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και την προσφυγή του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων Ελλάδος και άλλων φορέων της αγοράς, καθώς και εμπόρων της Θεσσαλονίκης, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προτείνει να βρεθούν άλλοι τρόποι τόνωσης της αγοράς.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις περισσότερες ώρες λειτουργίας και στην αύξηση του κόστους λειτουργίας προσφεύγουν στην ενδοοικογενειακή υποστήριξη για να επιβιώσουν. Με την επταήμερη εργασία και το διευρυμένο ωράριο θα οδηγηθούν, μια ώρα γρηγορότερα, στον αφανισμό τους.

Σε μια περίοδο, κατά την οποία οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, όσες έχουν παραμείνει εν λειτουργία, δίνουν τον ύστατο αγώνα επιβίωσης, τέτοιες «κινήσεις» έρχονται να αποδομήσουν πλήρως την αγορά και εν τέλει να καταστρέψουν ό,τι απέμεινε από τη μικρομεσαία ελληνική επιχειρηματικότητα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προτείνει ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ οι εμπορικές επιχειρήσεις την Κυριακή 30 Μαΐου 2021.

Η Κυριακή είναι η μέρα που μπορούμε να περάσουμε δημιουργικό χρόνο με τις οικογένειές μας, να ξεκουραστούμε ή να απολαύσουμε τις χαρές που προσφέρει η χώρα μας.

Καλούμε τους εμπόρους και τους καταναλωτές να σεβαστούν την αργία της Κυριακής γιατί δεν είναι οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων που δεν επαρκούν, αλλά τα χρήματα.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 28/5/2021