Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο


paiat-zervas

Ζέρβας-Πάιατ: Βόλτα με ποδήλατο στην παραλία και στρατηγικές συνεργασίες

Στο Δημαρχείο ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα-Συνάντηση με Ζέρβα
από newsroom
δημοσιεύτηκε3 June, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Βόλτα με ποδήλατο έκαναν σήμερα στην παραλία της Θεσσαλονίκης Ζέρβας και Πάιατ, σε έναν συμβολισμό για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

Κατά τα λοιπά, η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης παρουσία της προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Ελίζαμπεθ Λι.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ συναντήθηκε στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης με τον Δήμαρχο της πόλης, σε μία συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποία συζήτησαν, σύμφωνα με τις δηλώσεις που ακολούθησαν της συνάντησης, για στρατηγικές συνεργασίες που ενδυναμώνουν τον ρόλο της Θεσσαλονίκης στον χώρο της τεχνολογίας, της καινοτομίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Από την πλευρά του κ.Ζέρβα έγινε αναφορά σε συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί με αμερικανικές εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας, παρουσιάζοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη λειτουργία του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου με τη Cisco.

''Εδώ και 1,5 χρόνο έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με τη Cisco. Βλέπουμε, παράλληλα, ότι τη Θεσσαλονίκη την εμπιστεύονται εταιρείες, όπως η Pfizer και η Deloitte, και όλο αυτό διαμορφώνει ένα τελείως διαφορετικό κλίμα -ένα αναπτυξιακό κλίμα- για την πόλη μας”, ανέφερε ο κ. Ζέρβας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα για την καθοριστική συμβολή του. “Άλλωστε, τίποτε από όλα αυτά δεν θα γινόταν, αν δεν υπήρχαν συνέργειες μεταξύ όλων αυτών των φορέων που συγκροτούν μια συμμαχία δημιουργίας για την πόλη  και τη χώρα μας”, τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ μίλησε για τη βαρύτητα που δίνει η αμερικανική κυβέρνηση “στη συνεργασία μας με τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη στους τομείς της τεχνολογίας” αλλά και “στην υποστήριξη που παρέχουμε στους αμερικανούς επενδυτές που έρχονται στην πόλη”. Ο κ. Πάιατ, εξάλλου, εξέφρασε τη χαρά του για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον τομέα του τουρισμού.

paiat-zervas

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Ο Τζέφρι Πάιατ και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας τίμησαν τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, κάνοντας βόλτα με ηλεκτρικά ποδήλατα στην παραλία της Θεσσαλονίκης και έκαναν σχετικές δηλώσεις.

''Ως πόλη πάμε καλά και σε αυτόν τον τομέα, καθώς διπλασιάζοντας το δίκτυο των ποδηλατόδρομων συνεισφέρουμε σε αυτό που όλοι διεκδικούμε, τη βιώσιμη κινητικότητα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας, τονίζοντας ότι “ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν γιορτάζει μόνο σήμερα συμβολικά τη μέρα του ποδηλάτου, αλλά έμπρακτα κάνει έργα σε αυτόν τον τομέα”.

Ο κ. Πάιτ συνεχάρη τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε,  ώστε να επεκτείνει το δίκτυο των ποδηλατόδρομων σε όλη την πόλη, όπως συνέβη και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κατά την περίοδο του lockdown, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Παρίσι.

“Ως ποδηλάτης λέω πως οτιδήποτε διευκολύνει τους ανθρώπους να βγουν από το αυτοκίνητό τους και να χρησιμοποιήσουν καθαρά μέσα μετακίνησης είναι πολύ σημαντικό”, είναι το μήνυμα που έστειλε ο Τζέφρι Πάιατ, λέγοντας πως η Θεσσαλονίκη είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις στη Νοτιανατολική Ευρώπη και διαθέτει ένα “φανταστικό παραλιακό μέτωπο”.