Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολίχνη-επιχείρηση διάσωσης

Τραγωδία στην Πολίχνη: 26χρονος το θύμα της σφοδρής κακοκαιρίας

Το συγκινητικό μήνυμα της διασώστριας του ΕΚΑΒ για την άμεση επέμβαση νεαρού άνδρα
από newsroom
δημοσιεύτηκε13 June, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Ένας 26χρονος, κάτοικος Πολίχνης είναι τελικά, το θύμα της χθεσινής κακοκαιρίας που έπληξε τη Θεσσαλονίκη και είχε ως αποτέλεσμα ένας άνδρας να βρει τραγικό θάνατο, από το νερό που υπερχείλισε στα ρέματα και παρέσερνε τα πάντα στο πέρασμά του, στην περιοχή της Πολίχνης.


Ο άτυχος νέος, που δοκίμασε να διασχίσει με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του χαμηλό σημείο του δρόμου που είχε πλημμυρίσει από το ρέμα, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί. Το σώμα του εντοπίστηκε από κατοίκους; της περιοχής ανάμεσα σε νερά, λάσπες και χόρτα, εκτός του οχήματος του, στη συμβολή των οδών Μυτιλήνης και Καλλικράτους, κοντά στο στρατόπεδο Καρατάσου. Το Ι.Χ. που εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα καλυμμένο από φερτά υλικά διαπιστώθηκε ότι άνηκε στον άτυχο 26χρονο.

Άμεσα, ο νεαρός που τον εντόπισε, αφού τον απομάκρυνε από τα νερά, με τη βοήθεια άλλων περιοίκων, ξεκίνησε να του παρέχει τις πρώτες βοήθειες, καθώς είχε χάσει τις αισθήσεις του. Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις του ΕΚΑΒ, με τους διασώστες να προσπαθούν να επαναφέρουν τον νεαρό. Κάτι που δεν κατέστη δυστυχώς εφικτό. Σημειώνεται ότι ο 26χρονος νεκρός ήταν γεωργιανής καταγωγής.

Διασώστρια του ΕΚΑΒ έγραψε για τον νεαρό που έσπευσε να σώσει τον 26χρονο ένα συγκινητικό μήνυμα:

Αυτό το παλικάρι, στον κόκκινο κύκλο της φωτογραφίας, είναι ο δικός μου, σημερινός ήρωας. Δεν ξέρω το όνομα του. Όμως με συγκίνησε με την αυταπάρνηση του, καθώς χωρίς δεύτερη σκέψη έπεσε στο ρέμα, ανέσυρε το θύμα & μέχρι να φτάσουμε εμείς (ΕΚΑΒ) έκανε θωρακικές συμπιέσεις, εφαρμόζοντας Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση.
Αυτός ο νεαρός, μάλλον ούτε 20 χρόνων, είναι ο γιος που θέλω να έχω. Είμαι περήφανη για αυτόν. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, καθώς πάρα την συντονισμένη προσπάθεια αναζωογόνησης από την ομάδα του ΕΚΑΒ, ο επίσης νέος άνδρας δεν ανένηψε, αυτό το νέο παιδί, μας δίδαξε με τον αυθορμητισμό του & το θάρρος του, ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν θα σκεφτούν & δεν θα λογαριάσουν τον κίνδυνο για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο τους.
Στους γονείς του θέλω να πω, ότι έχουν ένα αστέρι στο σπίτι τους & στον ίδιο, ότι μου έδωσε μεγάλη δύναμη & ελπίδα ότι έχουμε ακόμα πιθανότητες ως κοινωνία να τα καταφέρουμε...
Μπράβο
 
μικρέ 🙏
Στην ομάδα μου, τους Διασώστες μου, θέλω να πω μόνο ευχαριστώ! Εσείς είστε τα δικά μου αστέρια...
+ Καλέας Γ.
 
 

 

πηγή φωτο: Stella Charitidou/facebook