Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
.

ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ 2018 Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

στο χώρο του πρ. στρατοπέδου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» από 27 Απριλίου έως 6 Μαΐου 2018
από xper
δημοσιεύτηκε2 May, 2018
ΧΩΡΙΣσχόλια

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρου Κυρίζογλου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 27 Απριλίου η τελετή εγκαινίων της Ανθοέκθεσης 2018 και των παράλληλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων της.

.


Το λόγο έλαβε πρώτος ο Πρόεδρος της Κ.Δ.Ε.Δ.ΑΜ. κ. Κυριάκος Αβραμίδης ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του κήρυξε την έναρξη του σημαντικού πολιτιστικού γεγονότος. Ακολούθως ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη σημασία του ετήσιου θεσμού της Ανθοέκθεσης τόσο για το Δήμο μας όσο και για τη Δυτική Θεσσαλονίκη γενικότερα. Στη συνέχεια ο συντονιστής της εκδήλωσης και εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτισμού κ. Παύλος Κεσόγλου παρουσίασε το πρόγραμμα της Ανθοέκθεσης 2018.
Ακολούθησε η βράβευση της ομάδας «Τάλως» και των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Μενεμένης, για την κατάκτηση αργυρού μεταλλίου σε Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ρομποτικής, ενός μαθητή του 1ου ΓΕΛ Μενεμένης για τη διάκρισή του σε διαγωνισμό Μουσικής, στην κατηγορία μουσική για ταινία.

.

Στη συνέχεια ακολούθησαν χοροί της Μακεδονίας και συγκεκριμένα της περιοχής της Πέλλας, από τον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο «ΔΕΗ Θεσσαλονίκης» και η βραδιά έκλεισε με Λαϊκό Πρόγραμμα από την ερμηνεύτρια Ειρήνη Λώλου και το μουσικό σχήμα που την πλαισίωνε.

.


Το βράδυ του Σαββάτου 28/04 απολαύσαμε ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα χορού από διαφορετικούς πολιτιστικούς συλλόγους. Ξεκινήσαμε με επιδείξεις Zumba και νησιώτικων χορών από τα τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος». Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε χορούς της Θράκης από το Επίλεκτο τμήμα παραδοσιακών χορών του Δήμου μας και τον Λαογραφικό όμιλο Αμπελοκήπων.

.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί Ελληνοχωρίου Έβρου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μανδρακιωτών «Βιότοπος» καθώς και Θρακιώτικοι και Ποντιακοί χοροί από τα τμήματα ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος». Η χορευτική βραδιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, με χορό και γλέντι όλων των παρευρισκόμενων.

.


Το απόγευμα της Κυριακής 29/04 ξεκινήσαμε με ένα ακόμη χορευτικό αφιέρωμα. Συγκεκριμένα με την παρουσίαση μοντέρνου χορού από τα τμήματα της σχολής «Dance Studio». Ακολούθησαν Μικρασιάτικοι χοροί από τον Μικρασιατικό Σύλλογο «Αγία Παρασκευή» και παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελατοχωριτών «η Σκουτέρνα».

.

Στη συνέχεια το μουσικό μας πρόγραμμα περιελάβανε παραδοσιακά τραγούδια από την χορωδία του Ι.Ν. Αναστάσεως του Κυρίου και Ελαφρολαϊκό πρόγραμμα από τη Βενετία Σάμη και τους συνεργάτες της.

.