Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
sakellaropoulou1

Από τον "Φάρο του Κόσμου" ξεκίνησε η επίσκεψη της ΠτΔ στη Θεσσαλονίκη

Επισκέψεις και συναντήσεις της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο πλαίσιο της περιοδείας της στην πόλη
από newsroom
δημοσιεύτηκε30 June, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων “Φάρος του Κόσμου“, στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης. Την υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυριζόγλου και ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Λουκατάρης, ιδρυτής του Φάρου του Κόσμου.

υ

Η κυρία Σακελλαροπούλου, αφού άκουσε τα παιδιά τα οποία φιλοξενούνται μέχρι την ενηλικίωσή τους στο Κέντρο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ήθελα να πω δυο λόγια γιατί είμαι πολύ συγκινημένη. Είχα ακούσει για τον Φάρο του Κόσμου και για τη δουλειά που κάνει εδώ η Εκκλησία, ο πατέρας Αθηναγόρας. Ομολογώ ότι στην πραγματικότητα αυτά που μπόρεσα να δω ξεπερνούν κατά πολύ όσα προσδοκούσα ή περίμενα. Όπως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος, η Εκκλησία δεν κάνει διακρίσεις. Το ίδιο και η Δημοκρατία. Ένα Κράτος Δικαίου δεν γνωρίζει διακρίσεις. Δεν υπάρχουν πολίτες πρώτης, δεύτερης ή άλλης κατηγορίας. Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι μπροστά στο νόμο, σ΄ ένα Κράτος Δικαίου, όπως είναι η πατρίδα μας. Μέχρι να το κατακτήσουμε όμως αυτό, επειδή η πραγματικότητα δεν είναι πάντα αυτή που ονειρεύονται τα Συντάγματα, πρέπει να γίνουν βήματα, χρειάζεται δρόμος. Και δεν είναι μόνον η νομοθεσία, δεν είναι μόνο τα γράμματα, είναι ακριβώς η δουλειά που πρέπει να γίνει. Είναι η ψυχή που πρέπει να επενδύσει κανείς, και η προσωπική δουλειά που πρέπει να προσφέρει.

Αυτό λοιπόν γίνεται εδώ, επί 17 χρόνια. Από τον Σεβασμιώτατο, από τον Δήμαρχο, προφανώς από ό,τι αντιλαμβάνομαι από τον πατέρα Αθηναγόρα και όλα τα παιδιά. Και ήδη τα αποτελέσματα είναι αξιοθαύμαστα. Αυτή η κυψέλη αγάπης, αλληλεγγύης και δημιουργικότητας, που είναι ο Φάρος του Κόσμου, είναι κάτι εξαιρετικά εντυπωσιακό και πραγματικά θεραπευτικό για τις ψυχές μας. Μακάρι να μπορούσαν σε όλη τη χώρα να φυτευτούν, να δημιουργηθούν τέτοιοι “Φάροι”, είναι πολύ επιτυχής η λέξη που έχετε βρει, θα μπορούσαμε να λύσουμε πολλά προβλήματα. Εύχομαι ειλικρινά να συνεχίσετε να φωτίζετε την κοντινή σας γειτονιά που δεν είναι και μικρή, είναι πολύτιμο αυτό που κάνετε. Είναι ένα αντίδωρο στην κοινωνία. Και να συνεχίσετε έτσι, να φωτίζετε και τους υπόλοιπους, γιατί ευτυχώς βλέπω ότι επεκτείνεται η δράση σας και μεταλαμπαδεύεται αυτό το φως παντού.

Καλή τύχη σε όλα τα παιδιά, να παίρνετε παράδειγμα από τους μεγαλυτέρους, από αυτούς που προηγήθηκαν, και να τους ακολουθείτε και εσείς. Να ονειρεύεστε, να σχεδιάζετε, να συνεχίζετε να αγαπάτε αυτό από το οποίο προέρχεστε, και να είσθε πάντα δυνατοί και χαρούμενοι.

Σας ευχαριστώ πολύ γι΄αυτό που μου προσφέρατε σήμερα».

υ

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τους χώρους του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο λιμάνι της πόλης. Την υποδέχθηκαν η Γενική Διευθύντρια Ελίζ Ζαλαντό και ο Διευθυντής Ορέστης Ανδρεαδάκης που την ξενάγησαν στο Μουσείο Κινηματογράφου, καθώς και στους ειδικά διασκευασμένους για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ θερινούς κινηματογράφους.

sakellaropoulou

Ακολούθως, η κυρία Σακελλαροπούλου μετέβη στο Δημαρχείο, όπου την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, και ξεναγήθηκε στην έκθεση φωτογραφίας της Δημοτικής Πινακοθήκης «Η Συνοικία των Εξοχών» στο φουαγιέ του Δημαρχείου.

sakellaropoulou-zervas