Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο


viskadourakis-festival-kinimatografou-thessalonikis

Έφυγε ο Άγγελος Βισκαδουράκης

από newsroom
δημοσιεύτηκε2 July, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Έφυγε από τη ζωή ο βραβευμένος διευθυντής φωτογραφίας Άγγελος Βισκαδουράκης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Ενωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών GSC, σήμερα το πρωί έφυγε από τη ζωή ο Αγγελος Βισκαδουράκης.


Το κείμενο της ανακοίνωσης του GSC:

Αγαπητοί φίλοι,

Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε ότι σήμερα το πρωί έφυγε αναπάντεχα από κοντά μας ο αγαπημένος συνάδελφος και φίλος Aγγελος Βισκαδουράκης.

Oπως ασφαλώς γνωρίζετε, ο Aγγελος, μετά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε από το 2011, ήταν μονίμως στο σπίτι του και κατά διαστήματα αποκλειστικά στο κρεβάτι του. Το GSC εδώ και πολλούς μήνες υποστήριζε ηθικά και οικονομικά -με τη βοήθεια και των χορηγών μας- τις αναγκαίες φυσικοθεραπείες, τις οποίες έκανε μέχρι και χθες. Παρά τις προσπάθειές μας όμως, ο Aγγελος προδόθηκε από την καρδιά του.

Διατηρούμε ωστόσο την εικόνα του, αγαπητού σε όλους και δυναμικού μέλους της κινηματογραφικής μας κοινότητας μέχρι το 2011, που είχε πραγματοποιήσει συνεργασίες με σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες, όπως η Λουκία Ρικάκη, ο Βαγγέλης Σερντάρης, ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης.

Το ΔΣ του GSC εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και σε όσους του στάθηκαν μέχρι το τέλος.

Καλό ταξίδι φίλε Aγγελε! Θα είσαι πάντα ένας από εμάς...

Ο βραβευμένος από την Ελληνική Ακαδημία διευθυντής φωτογραφίας που, ανάμεσα σε άλλα credits του είχε υπογράψει τις ταινίες του Κωνσταντίνου Γιάνναρη "Man at Sea" και «Δεκαπενταύγουστο», καθώς και τη «Βασιλική» του Βαγγέλη Σερντάρη, όπως αναφέρει το flix.gr, ήταν καθηλωμένος στο κρεβάτι από το 2011, με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι "μοιράζεται τη θλίψη του για την απώλεια του Άγγελου Βισκαδουράκη, ο οποίος λυτρώθηκε, σήμερα, από μια δεκαετή μάχη για την υγεία του. Εξαιρετικός και βραβευμένος διευθυντής φωτογραφίας, συνεργάτης, μεταξύ άλλων, της Λουκίας Ρικάκη, του Βαγγέλη Σερντάρη, του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, ο Άγγελος φώτισε όχι μόνο κάποιες από τις αξιομνημόνευτες ταινίες του ελληνικού σινεμά, αλλά και την ψυχή της κοινότητας, πάντα αγαπητός, προσηνής και δημιουργικός. Καλό του δρόμο.

viskadourakisΦωτό: Με τη Λουκία Ρικάκη στα γυρίσματα του «Κουαρτέτο σε 4 Κινήσεις» από τη σελίδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.