Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
 Φώφη Γεννηματά

Τριήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί από σήμερα η Φώφη Γεννηματά

Το εργασιακό στο επίκεντρο της κριτικής της Φ. Γεννηματά
από xper
δημοσιεύτηκε7 July, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Τριήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί από σήμερα η Φώφη Γεννηματά.

Φ. Γεννηματά: “Οι πολιτικές της κυβέρνησης θα οδηγήσουν σε κοινωνική κρίση”

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ζήτησε τη συνεννόηση όλων των δυνάμεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδιέξοδες συντηρητικές πολιτικές και έκανε λόγο για διπλή κρίση, υγειονομική και οικονομική.

Σε κοινωνική κρίση και νέα αδιέξοδα θα οδηγήσουν οι συντηρητικές πολιτικές που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, επισήμανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά,  σε συνάντησή της με συνδικαλιστές στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

«Δύο χρόνια τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους. Δεν ασχολείται με τους πολλούς. Και κυρίως δεν ασχολείται με τους εργαζόμενους. Ή μάλλον ασχολείται μόνο για τους επιτεθεί» ανέφερε η κ. Γεννηματά και συνέχισε : «Ξεκίνησε (η κυβέρνηση), υπονομεύοντας τις κλαδικές συμβάσεις, επέβαλλε σε εξακόσιες χιλιάδες εργαζόμενους να ζουν με 534 ευρώ, χωρίς καμία ρύθμιση για τις οφειλές τους και τις ανάγκες τους και βέβαια, το κερασάκι, ήταν ο εργασιακός νόμος που μας γύρισε στην εποχή των ατομικών συμβάσεων, ξεθεμελιώνει το εργατικό δίκαιο, αφήνει τους εργαζόμενους απροστάτευτους σε κάθε ασύδοτο εργοδότη, χωρίς προστασία από το κράτος, αφού υπονομεύονται και οι μηχανισμοί ελέγχου, αλλά και χωρίς δικαστική συνδρομή και συνδικαλιστική προστασία».

Την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ ευχαρίστησε για την επίσκεψή της και για την κοινοβουλευτική στήριξη της προς τους εργαζόμενους, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης και πρόσθεσε: «Είναι η μόνη πολιτική αρχηγός που επισκέπτεται το ΕΚΘ. Τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια κανένας άλλος πολιτικός αρχηγός δεν έχει έρθει στο σπίτι του εργάτη, στο ΕΚΘ, όπου εδώ απευθύνονται όλοι οι εργαζόμενοι για τα προβλήματα τους. Αυτό για μας είναι μια ηθική στήριξη, την οποία λαμβάνουμε».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βίντεο:ΕΡΤ Α.Ε.