Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο


Στ. Καλαφάτης για μετρό: Προχωράμε όλοι μαζί - Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο

Ευρεία σύσκεψη για το μετρό Θεσσαλονίκης παρουσία Υπουργών Υποδομών και Πολιτισμού

Στ. Καλαφάτης για μετρό: Προχωράμε όλοι μαζί - Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο
από xper
δημοσιεύτηκε8 July, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Ευρεία σύσκεψη για το μετρό Θεσσαλονίκης, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, παρουσία των υπουργών Υποδομών και Μεταφορών και Πολιτισμού.

Η πλειοψηφία ήταν οριακή στην απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τη μεταφορά των αρχαιοτήτων, ενώ ο τεμαχισμός και η απόσπαση των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου θα επιχειρηθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Το μεσημέρι, επισκέφθηκαν τον σταθμό Βενιζέλου του μετρό, ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος, και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

'

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης, μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης για το μετρό της Θεσσαλονίκης στα γραφεία της Αττικό Μετρό Α.Ε., παρουσία των Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη και υπηρεσιακών παραγόντων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

'

Με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, δικαιώνεται η λύση που εξασφαλίζει και μετρό και αρχαία. Όλοι μαζί, Κυβέρνηση, Αυτοδιοίκηση, Θεσσαλονικείς προχωρούμε μπροστά. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Δεν υπάρχει χώρος για προφάσεις. Το νερό μπήκε στ΄αυλάκι και δεν γυρίζει πίσω”.

]]