Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διαμαρτυρία στον Σταθμό Βενιζέλου από την Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης

Διαμαρτυρία στον Σταθμό Βενιζέλου από την Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης

«αμετακίνητα» με μαύρα ρούχα και πλακάτ | Δέκτες αποδοκιμασιών από μικρή ομάδα ακτιβιστών στη Θεσσαλονίκη έγιναν οι Κώστας Καραμανλής και Λίνα Μενδώνη.
από xper
δημοσιεύτηκε8 July, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στον σταθμό Βενιζέλου πραγματοποίησαν μικρή ομάδα πολιτών και μέλη της «Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς», με αφορμή την επίσκεψη των υπουργων Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

θ

Με ταμπέλες που απευθύνονται και στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, οι διαδηλωτές ζητούν την παρέμβαση του.

Ειδικότερα τα πλακάτ αναγράφουν «Δήμαρχε αν τους πολίτες δεν ακούς, άκουσε τους ειδικούς. Απόσπαση = Έγκλημα».

«έγκλημα στον Σταθμό Βενιζέλου» «δήμαρχε άλλαξε τη γνώμη σου, στήριξε την πόλη σου»,

«Απόσπαση = Έγκλημα»

ι

 

ι

Κρατώντας σημαίες και πλακάτ φορώντας οι περισσότεροι μαύρα ρούχα, εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους για την απόσπαση και την επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων αποδοκιμάζοντας τους υπουργούς.

[

«Βρισκόμαστε εδώ για να δείξουμε και με τη φυσική μας παρουσία την αποφασιστικότητα μας για να διαφυλάξουμε τα αρχαία, να διαδηλώσουμε με κόσμιο τρόπο και να μεταφέρουμε το μήνυμα στους υπουργούς ότι η απόφαση του ΣτΕ νομιμοποιεί και τη λύση της παραμονής των αρχαιοτήτων και δεν απαξιώνει ούτε απορρίπτει τα επιχειρήματα μας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Φωκίωνας Δεληγιάννης, Συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Δυνάμεις της αστυνομίας απώθησαν τους διαδηλωτές, χωρίς να υπάρξει ένταση.

Άγγελος Χανιώτης: Να αναδειχθούν εκεί που βρέθηκαν τα αρχαία της Βενιζέλου