Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μηνυτήρια αναφορά από την παράταξη "Θεσσαλονίκη μαζί" για τα λεωφορεία από τη Λειψία

Μηνυτήρια αναφορά από την παράταξη "Θεσσαλονίκη μαζί" για τα λεωφορεία από τη Λειψία

Νοτοπούλου: σε κάθε περίπτωση πολιτικές ευθύνες υπάρχουν γιατί χρησιμοποιήθηκαν χρήματα των πολιτών για λεωφορεία σαπάκια
από xper
δημοσιεύτηκε14 July, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για την αγορά των λεωφορείων από την Λειψία με χρήματα από τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτών της Θεσσαλονίκης.

 

Τα μέλη της παράταξης τονίζουν ότι τα λεωφορεία αυτά που έχουν αποσυρθεί από άλλες χώρες, δεν διαθέτουν ανοιγόμενα παράθυρα και air condition είναι ακατάλληλα για χρήση τους καλοκαιρινούς μήνες με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία των ήδη κουρασμένων από την κατάσταση των αστικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ πολιτών να μεγαλώνει καθημερινά.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου, μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης τόνισε «Θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που μας παρέχει ο νόμος και θα απευθυνθούμε σε όλες τις αρμόδιες αρχές, κάθε θεσμική διαδικασία που πρέπει να κινηθεί θα κινηθεί» ασκώντας σκληρή κριτική στην διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης που «πέταξε», όπως είπε, τα λεφτά των δημοτών.

Με την μηνυτήρια αναφορά, ζητείται η διερεύνηση πιθανής τέλεσης αξιόποινων πράξεων για την υπόθεση της προμήθειας των λεωφορείων της Λειψίας από τον δήμο Θεσσαλονίκης καθώς και την καταλληλόλητά τους.

Η κ. Νοτοπούλου επισήμανε για άλλη μια φορά πως για την αγορά των λεωφορείων έγινε χρήση των ανταποδοτικών που προορίζονται για άλλο σκοπό.

«Τα ερωτήματα είναι πάρα πολλά, όπως ποια είναι η ζημία που υπέστη ο δήμος, τι θα γίνει με τα λεωφορεία τα οποία αποσύρονται και δεν είναι στην κυκλοφορία. Καταλαβαίνουμε πως οι ευθύνες είναι σοβαρές, υπάρχει πολύ σοβαρό πολιτικό ζήτημα», τόνισε.
 

Απαντώντας στα περί σπέκουλας που μίλησε  ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβαςη επικεφαλής της παράταξης σημείωσε πως «από τη στιγμή που θα το διερευνήσει η Δικαιοσύνη θα μάθουμε εάν υπάρχουν ευθύνες και ποιες είναι. Σε κάθε περίπτωση πολιτικές ευθύνες υπάρχουν γιατί χρησιμοποιήθηκαν χρήματα των πολιτών για λεωφορεία σαπάκια».