Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
 “αθάνατο τάγμα”

“ΑΘΑΝΑΤΟ ΤΑΓΜΑ” Εκδήλωση Μνήμης video

από xper
δημοσιεύτηκε11 May, 2018
ΧΩΡΙΣσχόλια

Εκδηλώσεις μνήμης σε όλη την Ελλάδα για τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη της 9ης Μαΐου πραγματοποίησαν την Τετάρτη Ρώσοι, ρωσόφωνοι και μετανάστες από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το “αθάνατο τάγμα” απο το πολιτιστικό κέντρο Ρίζες και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

αθανατο ταγμα

Περίπου 1000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους και με ειρηνική πορεία κατευθύνθηκαν προς το Λευκό Πύργο.

Τα άτομα, που συμμετείχαν στην εκδήλωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κρατούσαν φωτογραφίες από προγόνους-συγγενείς, που συμμετείχαν στον μεγάλο αγώνα ενάντια στο ναζισμό.

αθανατο ταγ

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της εκδήλωσης, οποιοσδήποτε μπορούσε να ενταχθεί στο "Αθάνατο Τάγμα" και να πάρει μέρος στην πορεία, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία και τις πολιτικές πεποιθήσεις, καθώς σκοπός της δράσης ήταν η διατήρηση της μνήμης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου σε κάθε οικογένεια.

αθανατο ταγμαΗ Τζαβελίνα Αλεξαβδρίδη, συντονίστρια της εκδήλωσης και πρόεδρος του το πολιτιστικού κέντρου Ρίζες δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι ο παππούς της, Κωνσταντίνος Ποπόφ, κατατάχθηκε το 1941 στο σοβιετικό στρατό, αλλά χάθηκε στις μάχες και δεν επέστρεψε ποτέ.

"Χάθηκε.  Αυτός είναι ένας πόνος για εμένα και την οικογένειά μου, αλλά τον ευχαριστούμε και τον ευγνωμονούμε γιατί έδωσε τη ζωή του για να ζήσουμε εμείς ειρηνικά. Με τη συγκέντρωσή μας θέλουμε να υπενθυμίσουμε, κυρίως στους νέους, ότι πολλοί άνθρωποι θυσιάστηκαν για την ελευθερία” είπε.

αθανανατο ταγμαΤην πρόσκληση, για την εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, απηύθυνε το Ρωσικό Συμβούλιο Συμπατριωτών, ενώ οι συμμετέχοντες στην πορεία κινήθηκαν μέσω της παραλιακής λεωφόρου Νίκης, φωνάζοντας συνθήματα.