Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο


Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Καλαφάτη-Ζέρβα για θέματα της πόλης

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Καλαφάτη-Ζέρβα για θέματα της πόλης

από xper
δημοσιεύτηκε31 July, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, συναντήθηκε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης και συζήτησαν για την ανάπλαση της ΔΕΘ, το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, τις αναπλάσεις των πλατειών Αριστοτέλους και Διοικητηρίου, την κατασκευή ξύλινου ντεκ κατά μήκος της λεωφόρου Νίκης από την Προβλήτα Α ως τον Λευκό Πύργο και το πλάνο των απαλλοτριώσεων εκτάσεων πέριξ των -υπό κατασκευή- σταθμών του Μετρό, στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Η ατζέντα των έργων της Θεσσαλονίκης είναι σε πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μιλάμε με πράξεις» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Καλαφάτης και συνέχισε: «Ο διαγωνισμός για το flyover βρίσκεται στη Β φάση. Ως το τέλος του χρόνου θα υπάρχει προσωρινός ανάδοχος και το 2022 θα ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες. Ολοκληρώθηκε ήδη ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση της ΔΕΘ. Εγκρίθηκε ομόφωνα το Ρυμοτομικό Σχέδιο Εφαρμογής για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Στο θέμα των αναπλάσεων, ειδικά για τις πλατείες Αριστοτέλους και Διοικητηρίου, ο Δήμος θα μας βρει συμπαραστάτες. Όπως, φυσικά, και στην κατασκευή του ντεκ της Παλιάς Παραλίας, καθώς το πρώτο βήμα για την υλοποίησή του είχε γίνει όταν, ακόμη, ήμουν υπουργός Αναπληρωτής Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Η Θεσσαλονίκη παίρνει τη θέση που της οφείλεται».

«Είμαι αισιόδοξος, καθώς διαπιστώνω ότι η ατζέντα της πόλης είναι πλέον συγκεκριμένη, ώριμη και υλοποιήσιμη. Συζητήσαμε όλα τα θέματα που αφορούν τις υποδομές και τα έργα της Θεσσαλονίκης -για την ανάπλαση της Αριστοτέλους, το ντεκ της παλιάς παραλίας, την πλατεία Διοικητηρίου, την ανάπλαση της ΔΕΘ και το νέο γήπεδο της Τούμπας- καθώς και για σειρά άλλων μικρών και μεγάλων παρεμβάσεων. Έθεσα στο τραπέζι την αναγκαιότητα ολοκληρωμένης διευθέτησης (απαλλοτριώσεις, μελέτες, έργα) των χώρων γύρω από τους σταθμούς του μετρό, στο πλαίσιο ενός συνολικού remake του αστικού περιβάλλοντος» τόνισε ο κ. Καλαφάτης.