Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μουσείο Ολοκαυτώματος,Μιχαέλ Ροτ

Ικανοποίηση του Μπουτάρη μετά από την συνάντηση στο Βερολίνο για το Μουσείο Ολοκαυτώματος.

από xper
δημοσιεύτηκε12 May, 2018
ΧΩΡΙΣσχόλια

Ο κ.Μπουτάρης, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα, τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας, Δαβίδ Σαλτιέλ και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ, Αθανάσιο Σχίζα, ενημέρωσαν για την πορεία του έργου.

.

 

Ο δήμαρχος, κατά τη συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό, αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα, Μιχαέλ Ροτ υποστήριξε πως το Μουσείο Ολοκαυτώματος, που θα αναγερθεί σε μια περιοχή με μεγάλο συμβολισμό, κοντά στον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, απ΄ όπου, στη Γερμανική Κατοχή, τα τρένα μετέφεραν Εβραίους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, θα έχει διεθνή χαρακτήρα και θα αποτελεί σημείο αναφοράς.

Ο κ.Ροτ, δήλωσε πως είναι υποστηρικτής του εγχειρήματος και πως η ανέγερση του Μουσείου ενδιαφέρει ιδιαίτερα τη γερμανική κυβέρνηση.

“Ηταν πολύ ουσιαστική η συνάντηση καθώς επικαιροποιήσαμε τις διαδικασίες και εκκρεμότητες που υπήρχαν αναφορικά με την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος και συμφωνήσαμε στο πως θα προχωρήσαμε από δω και πέρα.

Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα δοθούν ορισμένα χρήματα από τη γερμανική κυβέρνηση για τις ανάγκες που υπάρχουν μέχρι να ξεκινήσει η ανέγερση του Μουσείου”, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ.Μπουτάρης μετά το τέλος της συνάντησης.

Πηγή:  ΑΠΕ