Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΣΥΚΙΕΣ Συνελήφθη ο ληστής των ψιλικατζίδικων

ΣΥΚΙΕΣ Συνελήφθη ο ληστής των ψιλικατζίδικων

από xper
δημοσιεύτηκε9 August, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Ένας 62χρονος ήταν, σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης τεσσάρων ληστειών και μιας απόπειρας ληστείας, που έγιναν από τις 3 ως τις 6 Αυγούστου σε ψιλικατζίδικα των Συκεών.

Η ανάλυση του γεωγραφικού προφίλ(όλες έγιναν ή στις Συκιές ή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προς τα δυτικά), η αξιολόγηση – αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, καθώς και η μελέτη του τρόπου δράσης, οδήγησε στην άμεση εξιχνίαση. Ο 62χρονος εντοπίστηκε στο πλαίσιο συνεργασίας αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, χθες (06-08-2021) το απόγευμα, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης, οπότε και συνελήφθη.

γ

Χρησιμοποιούσε παλιό Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε. Μάλιστα, κρυμμένο στη μηχανή του Ι.Χ., βρέθηκε το πιστόλι που χρησιμοποιούσε και στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου μια αυτοσχέδια ολοπρόσωπη κουκούλα που φορούσε.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ρουχισμού που τοποθετούν το δράστη στα σημεία των ληστειών, φυσίγγιο κυνηγετικού όπλου και 70 δισκία που εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και κατείχε παράνομα.

Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.