Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο


Παράδοση βοήθειας στους πυρόπληκτους στο χωριό Κουρκουλοί Ευβοίας

Παράδοση βοήθειας στους πυρόπληκτους στο χωριό Κουρκουλοί Ευβοίας

Μια πρωτοβουλία της επιχείρησης ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΤΡΕΙΛΕΡ Ε.Ε που στήριξαν οι Θεσσαλονικείς καιο λαός της Βορείου Ελλάδος
από xper
δημοσιεύτηκε21 August, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Ακολουθώντας την εταιρία Στεφανίδης trailers στη βόρεια Εύβοια....

  

Στις 04.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής ξεκινήσαμε με τον Δημήτρη Στεφανίδη, ιδιοκτήτη της εταιρίας Στεφανίδης trailers και   παλιό φίλο,το ταξίδι μας στην Βόρεια Εύβοια για να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι και να σας μεταφέρουμε την κατάσταση που επικρατεί μετά την καταστροφή από τις φωτιές, του πανέμορφου αυτού τόπου,αλλά και να μεταφέρουμε υλικά και είδη πρώτης ανάγκης από την δράση που οργάνωσε η εταιρία και ο Δημήτρης προσωπικά.

ω

 

η

 

υ

Οι πληροφορίες του κ. Στεφανίδη για άμεσες ανάγκες για ζωοτροφές και ξυλεία μας οδήγησαν στο χωριό Κουρκουλοί που σώθηκε στο παρά πέντε από την καταστροφική μανία της φωτιάς, λόγω της γενναιότητας των κατοίκων που δεν το εγκατέλειψαν, παρά της προτροπές της αστυνομίας και τις οδηγίες των κρατικών φορέων.

θ

Ο δρόμος προς το χωριό...

τ

μια απέραντη θλίψη βλέποντας παντού μαύρο τοπίο

\

το θετικό ήταν ότι συναντήσαμε πολλά συνεργεία της ΔΕΗ να δουλεύουν εντατικά και να αποκαθιστούν τις ζημιές, για να επανέλθει όσο δυνατό γρηγορότερα το ρεύμα στις πληγείσες περιοχές.

ξ

 οι εικόνες που καταγράψαμε με την κάμερα του ThessalonikiLife είναι πραγματικά συγκινητικές και αποτυπώνονται στο βίντεο που ακολουθεί...

Στις 14.00 περίπου το μεσημέρι φτάσαμε στην πλατεία του χωριού Κουρκουλοί όπου μοιράστηκε η βοήθεια και τα είδη πρώτης ανάγκης. 

λ

Η συγκίνηση των κατοίκων της περιοχής ήταν μεγάλη και οι ευχαριστίες συνεχείς για την άμεση ανταπόκριση του κόσμου στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνούν.

θ

 

ο

 

ο

 

ο

 

ο

 

ο

 

ο

 

ο

Αμέσως μετά μεταφερθήκαμε σε άλλο σημείο του χωριού για να παραδοθεί η ξυλεία και οι ζωοτροφές που ήταν η προσφορά της επιχείρησης Στεφανίδης trailers .

οο

 

'

 

[

 

ο

Υλικά που θα φανούν χρήσιμα για να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές στις ζωοτροφικές επιχειρήσεις του χωριού, αλλά και για τις πρώτες ανάγκες για τροφή των ζωντανών που απέμειναν...

ο

 

π

Ένα πελώριο ερωτηματικό υπάρχει για το μέλλον των ανθρώπων του χωριού που το δάσος ήταν πηγή εισοδήματος γι'αυτούς και η κύρια ασχολία τους...

π

 

π

Η αισιοδοξία και η ελπίδα δε χάνεται όσο είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι....

π

Η Ελληνική φιλοξενία κυριαρχεί σε όποιο μέρος της πατρίδας κι αν βρεθούμε...

η αποστολή τελείωσε με κέρασμα...

π

καφέ, γλυκό του κουταλιού και σπιτικό τσίπουρο για το καλό...

]

...μια γλυκόπικρη γεύση μας έμεινε από αυτά που συναντήσαμε

π

η καταστροφή...

οι στάχτες...

το μαύρο που κυριαρχεί στο δάσος...στο πρώην δάσος...

ο

αλλά και η ελπίδα...το φώς,

η αισιοδοξία, 

με βαθιά πίστη και στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις και μόνο ότι όλα θα ξαναγίνουν, θα φτιαχτούν...

ο

 

ο

 

το μήνυμα που πήραμε από το ταξίδι αυτό είναι ότι η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Η κοινωνία αναπτύσσεται όταν στηρίζεται στην αλληλεγγύη, αλλιώς χάνεται...

ο

 

ο

*Ευχαριστούμε την Στεφανίδης trailers και τον Δημήτρη Στεφανίδη που μας επέτρεψε -μετά από δική μας πρωτοβουλία - να ταξιδέψουμε μαζί του για να καταγράψουμε την επόμενη ημέρα της καταστροφής,αλλά και την αλληλεγγύη των Ελλήνων στίς δύσκολες καταστάσεις....

ο