Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η ελιά / The Olive Tree / El olivo

Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης: «Τα παιδιά ως ‘γονείς’ των γονιών τους»

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 13/05/2018 - 15/05/2018
από xper
δημοσιεύτηκε14 May, 2018
ΧΩΡΙΣσχόλια

Νεαροί ήρωες που ενηλικιώνονται απότομα, πρωταγωνιστές στο μεταίχμιο της ζωής τους, οικογενειακές ιστορίες που ξετυλίγονται μέσα από μυστικά, αγώνες, αλλά και κρίσιμες ιστορικές στιγμές... Όλα αποκαλύπτονται στο αφιέρωμα της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης με τίτλο «Τα παιδιά ως ‘γονείς’ των γονιών τους», που ολοκληρώνει τις δράσεις της για αυτή τη σεζόν.  

 

Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί από την Κυριακή 13 έως την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 στο αγαπημένο σινεφίλ στέκι, την αίθουσα Σταύρος Τορνές στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι.

Παρουσιάζει τα φιλμ Νεκρή Ευρώπη του Τόνι Κράβιτς (2012),

Τα παιδιά του πολέμου της Κέιτ Σόρτλαντ (2012)

Τα παιδιά του πολέμου / Lore
(Γερμανία, 2012)
Σκηνοθεσία-σενάριο: Κέιτ Σόρτλαντ / Cate Shortland. Με τους: Saskia Rosendahl, Kai-Peter Malina, Nele Trebs. Έγχρωμη, 109'. Γλώσσες: Γερμανικά, Αγγλικά

Στις τελευταίες ημέρες του πολέμου, σε μια γερμανική ύπαιθρο, στην οποία προελαύνουν οι σύμμαχοι και όπου επικρατεί μια χαοτική κατάσταση, η έφηβη Λόρε ξεκινά με τα τέσσερα μικρότερα αδέρφια της ένα ταξίδι προς τον Βορρά και το σπίτι της γιαγιάς της. Μια συναισθηματικά φορτισμένη, σκληρή διαδρομή ενηλικίωσης προς την προσωπική και συγχρόνως συλλογική αλήθεια.

 

Η ελιά της Ίσιαρ Μπολαίν (2016).

Η ελιά / The Olive Tree / El olivo
(Ισπανία, 2016)
Σκηνοθεσία: Ίσιαρ Μπολαίν / Iciar Bollain. Σενάριο: Paul Laverty. Με τους: Anna Castillo, Javier Gutierrez, Pep Ambros. Έγχρωμη, 98'. Γλώσσες: Ισπανικά, Γερμανικά, Αγγλικά, Γαλλικά

Θέλοντας να επικοινωνήσει με τον ετοιμοθάνατο  παππού της, η 20χρονη Άλμα ξεκινά με έναν φίλο και τον θείο της, αλλά χωρίς κανένα σχέδιο, να φέρει πίσω από τη Γερμανία την οικογενειακή αιωνόβια ελιά που πουλήθηκε από την οικογένεια πριν από χρόνια, παρά την σθεναρή αντίσταση του παππού, ο οποίος ήταν πολύ στενά δεμένος με το δέντρο. 

14 Μαΐου 2018
19:00 Τα παιδιά του πολέμου ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ  
21:30 Η ελιά ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ  
15 Μαΐου 2018
19:00 Νεκρή Ευρώπη ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ  
21:30 Τα παιδιά του πολέμου ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ

Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ (γενική είσοδος), 3 ευρώ (για τους κατόχους CineΚάρταF).