Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο


«WATERCOLOR INTERNATIONAL 5»

«WATERCOLOR INTERNATIONAL 5»

Σήμερα Δευτέρα 4 Οκτωβρίου στις 18.30 -Ξενάγηση στην έκθεση και συνομιλία με τους καλλιτέχνες για τις τεχνικές τους -Ανακοίνωση βραβείων για τους καλλιτέχνες από την αρμόδια επιτροπή
από xper
δημοσιεύτηκε4 October, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

η Μπιενάλε Υδατογραφίας επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

@ Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς

yt

 

Σήμερα Δευτέρα 4 Οκτωβρίου στις 18.30

-Ξενάγηση στην έκθεση και συνομιλία με τους καλλιτέχνες για τις τεχνικές τους

-Ανακοίνωση βραβείων για τους καλλιτέχνες από την αρμόδια επιτροπή

y

Συνεχίζεται η Μπιενάλε Υδατογραφίας με διεθνείς συμμετοχές που φτάνουν τις 150 μέχρι την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, υπό την επιμέλεια του εικαστικού Γιώργου Πολίτη. Σήμερα Δευτέρα από τις 18.30 έως τις 20.30 θα λάβει χώρα ξενάγηση της έκθεσης και συνομιλία με τους καλλιτέχνες για τις τεχνικές και τα έργα τους, ενώ θα ανακοινωθούν πάνω από 20 βραβεία καλλιτεχνών από την αρμόδια επιτροπή, στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης.

y

Οι καλλιτέχνες & η τέχνη της υδατογραφίας

Εξαιρετικοί καλλιτέχνες της υδατογραφίας έχουν προσκληθεί και συμμετέχουν. Η επιλογή των καλλιτεχνών έγινε με τέτοιο τρόπο, ώστε το κοινό να γνωρίσει τους καλύτερους, τους πιο επιτυχημένους σύγχρονους υδατογράφους από όλο τον κόσμο. Θα εκτεθούν διάφορες τεχνικές και προσεγγίσεις, ακόμη και διαφορετικά υδατομέσα σε χαρτί, οπότε αυτή η έκθεση παρουσιάζει ένα «μωσαϊκό» τεχνικών και απόψεων της σύγχρονης υδατογραφίας. Η Watercolor International έχει καθιερωθεί ως μια από τις κορυφαίες εκθέσεις υδατογραφίας στον κόσμο. Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα διοργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις, plein air, παρουσιάσεις και επιδείξεις, ώστε το κοινό να μάθει περισσότερα για τον κόσμο της ακουαρέλας.

Η υδατογραφία είναι ένα από τα πιο προσιτά στον καθένα μέσα, με υλικά που είναι διαθέσιμα από τα μαθητικά μας χρόνια. Ίσως γι’ αυτό να είναι και κάπως παρεξηγημένη ή υποτιμημένη. Όμως στα χέρια ταλαντούχων καλλιτεχνών αποτελεί μια κορυφαία μορφή τέχνης. Οι μεγαλύτεροι και γνωστότεροι ζωγράφοι της ιστορίας ασχολήθηκαν με υδατογραφίας κι έχουν αφήσει σπουδαία έργα! Στις μέρες μας η γλώσσα της υδατογραφίας είναι περισσότερο διεθνής από ποτέ. Οι εκθέσεις σε όλον τον κόσμο πολλές και σημαντικές.

Ο Γιώργος Πολίτης λέει: «Είμαι πραγματικά χαρούμενος, καθώς αυτή η έκθεση καθιερώνεται ως μία από τις καλύτερες παγκοσμίως και προσπαθούμε να μεγαλώνει και να γίνεται ακόμα καλύτερη, χρόνο με τον χρόνο».

y

Πώς ξεκίνησε η «Watercolor International»!

Η Watercolor International ξεκίνησε το 2012 στη Θεσσαλονίκη. Στόχος ήταν να γίνει η υδατογραφία πιο γνωστή στο ευρύ κοινό. Η πρώτη έκθεση είχε μεγάλη επιτυχία και έδωσε το έναυσμα για τη συνέχεια. Τότε συμμετείχαν 30 καλλιτέχνες από το εξωτερικό και την Ελλάδα. Ακολούθησαν άλλες τρεις εκθέσεις (2014, 2016, 2018) με ολοένα περισσότερους εικαστικούς από όλον τον κόσμο. Το 2015 και 2017 διοργανώθηκαν και δύο ακόμη εκθέσεις με τίτλο Watercolor Salon. Οι εκθέτες επιλέχθηκαν πολύ προσεκτικά, ώστε να συγκεντρωθούν έργα από τους πλέον γνωστούς και επιτυχημένους υδατογράφους παγκοσμίως. Η Θεσσαλονίκη βρισκόταν πλέον στο επίκεντρο των δράσεων και εκθέσεων της Υδατογραφίας στον κόσμο.

y