Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Με δυο sold out παραστάσεις ξεκίνησε η νέα σεζόν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Με δυο sold out παραστάσεις ξεκίνησε η νέα σεζόν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

από xper
δημοσιεύτηκε6 October, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Με δυο sold out παραστάσεις, (Γκαλά Μαρία Κάλλας και Akram Khan Company: «Outwitting the Devil» Ξορκίζοντας το κακό), ξεκίνησε η νέα σεζόν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης!

θ

Τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα οι δυο παραγωγές, που εντάσσονται στο πλαίσιο του 56ου Φεστιβάλ Δημητρίων, προσέφεραν στους θεατές δυο ονειρεμένες βραδιές οι οποίες απέδειξαν εμπράκτως ότι το κοινό επιθυμούσε να βρεθεί ξανά στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής ήταν έτοιμο από καιρό να υποδεχθεί ξανά το κοινό.

,

 

Η άρρηκτη σχέση που έχει αναπτυχθεί επί 21 χρόνια επιβεβαιώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 02 Οκτωβρίου 2021, όταν οι πύλες του Οργανισμού άνοιξαν για πρώτη φορά στη μετά Covid εποχή, καλωσορίζοντας τους Θεσσαλονικείς σε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας.

Το γκαλά στη μνήμη της κορυφαίας Ελληνίδας λυρικής τραγουδίστριας, που ήταν συμπαραγωγή με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία παρακολούθησε την υψίφωνο Μυρτώ Παπαθανασίου και τον τενόρο Κωνσταντίνο Κληρονόμο να ερμηνεύουν αγαπημένες άριες από διάσημες όπερες, όπως «Τραβιάτα», «Μποέμ», «Τόσκα» και άλλες, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιάννη Πουσπουρίκα. Μετά το τέλος της εκδήλωσης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε τα εύσημα στους συντελεστές, εστιάζοντας στη σημασία που έχει για τον πολιτισμό στη Βόρεια Ελλάδα η μαζική και ασφαλής επιστροφή του κοινού στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

ι

Sold out ήταν και η χθεσινή (5/10) εμβληματική παραγωγή της Akram Khan Company με τίτλο «Outwitting the Devil» (Ξορκίζοντας το κακό), που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού-Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και ήταν επίσης ενταγμένη στο πλαίσιο του 56ου Φεστιβάλ Δημητρίων.

Στην κατάμεστη αίθουσα «Φίλων Μουσικής» του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης η ομάδα

του βραβευμένου σταρ του σύγχρονου χορού, Akram Khan, «ξόρκισε το κακό» της άνισης κατανομής και εξάντλησης των φυσικών πόρων, μαγνητίζοντας τους θεατές με την αρμονική συνύπαρξη χορογραφίας, εξαιρετικών χορευτών, πρωτότυπης μουσικής, κειμένου και ξεχωριστού σχεδιασμού φωτισμού.

Παράλληλα έστειλε το πάντα επίκαιρο μήνυμα της ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης έναντι του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

Και οι δυο παραγωγές «αγκαλιάστηκαν» από τους θεατές που έσπευσαν από νωρίς να προμηθευτούν τα ηλεκτρονικά εισιτήρια και αντάμειψαν τους συντελεστές με ένα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα.

Τόσο το Γκαλά Μαρία Κάλλας, όσο και η παραγωγή της Akram Khan Company: «Outwitting the Devil (Ξορκίζοντας το κακό)» ήταν covid free καθώς οι θεατές εισέρχονται στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο, με ισχύ έως 180 ημέρες μετά από αυτόν.

Εντός των χώρων του Οργανισμού τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα ασφαλούς διεξαγωγής θεαμάτων της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης μπορείτε να διαβάσετε στο www.tch.gr