Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενοΠαρουσίαση Ημερολογίου Φύσηξε Βαρδάρης 2022

Παρουσίαση Ημερολογίου Φύσηξε Βαρδάρης 2022

Το θεματικό ημερολόγιο «Φύσηξε Βαρδάρης 2021» της «Ομάδας Γειτονιάς του Βαρδάρη» από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ παρουσιάσθηκε σε διαδικτυακή εκδήλωση
από xper
δημοσιεύτηκε27 December, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Το θεματικό ημερολόγιο «Φύσηξε Βαρδάρης 2021» της «Ομάδας Γειτονιάς του Βαρδάρη» από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ παρουσιάσθηκε σε διαδικτυακή εκδήλωση  την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021, στις 19.00

Το φετινό ημερολόγιο είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της «Ομάδας Γειτονιάς του Βαρδάρη» με την φωτογραφική ομάδα ESP team με επιμελήτρια την φωτογράφο Ευδοξία Ράδη και επιφανείς λογοτέχνες της πόλης.

o

Η έκδοση του ημερολογίου στοχεύει στην περαιτέρω δημοσιοποίηση των δραστηριοτήτων της «Ομάδας Γειτονιάς του Βαρδάρη», στην ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής, στη σύνδεση της «Ομάδας Γειτονιάς του Βαρδάρη» με την τοπική κοινωνία και στην προβολή του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας και της πρότασής του για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.

o

Στην εκδήλωση μίλησαν μέλη της «Ομάδας Γειτονιάς του Βαρδάρη», ο επιμελητής της έκδοσης, Θωμάς Κοροβίνης, η επιμελήτρια του φωτογραφικού υλικού, Ευδοξία Ράδη, και μέλη της φωτογραφικής ομάδας ESP team η εκπρόσωπος της Κοιν.Σ.Επ. “dot2dot”, Βάσω Καρτσιακλή και η Δέσποινα Βενετούλια, πολύτιμη συνεργάτιδα της ομάδας.

o

Παρόντες ήταν όλοι/όλες όσοι/όσες συνέβαλαν στη δημιουργία του φετινού ημερολογίου, ο επιμελητής των γραφιστικών Γιάννης Γαλάνης (Kunst Studio), οι συγγραφείς και καλλιτέχνες που διέθεσαν τα έργα τους, καθώς και συνεργάτες/ιδες και φίλοι/ες του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας.

y

Τη συζήτηση  συντονισε η δημοσιογράφος Μαρίνα Αγγελάκη.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις του ημερολογίου θα διατεθούν από την «Ομάδα γειτονιάς του Βαρδάρη» σε πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις και παρεμβάσεις στην περιοχή.

y

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας είναι πρόγραμμα του Τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και υλοποιείται με τη συνεργασία του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).

 Πληροφορίες για το Πρόγραμμα στον σύνδεσμο https://www.selfhelp.gr/

i